söndag 15 mars 2020

En smakbit ur Flickornas tystnad

Ny söndag och dags för en smakbit igen. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i den här utmaningen, varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Den här veckans smakbit kommer från Flickornas tystnad av Pat Barker, en helt fantastisk roman som berättar om kvinnorna som blev slavinnor i samband med grekernas krig mot Troja. Hittills en av de allra bästa omskrivningarna av Iliaden.


"Jag avskydde att servera vin under middagarna men för Akilles spelade det naturligtvis ingen roll om jag avskydde det eller ej, och lustigt nog slutade det snart att spela någon roll för mig. Det är något som fria människor aldrig förstår. En slav är inte en människa som behandlas som ett föremål. En slav är ett föremål, lika mycket i sina egna ögon som i andras."

15 kommentarer:

 1. Den här lockar, men måste hitta läslusten först!

  SvaraRadera
 2. verkar både läskig och intressant, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är helt klart inte en lättsam berättelse.

   Radera
 3. Iliaden har jag ju läst. Kanske skulle man prova på denna också.

  SvaraRadera
 4. Låter som en jätteintressant bok. Snyggt omslag också. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. jag läste en hel del av Pat Barker för många år sedan. och den här har jag reserverat på biblioteket. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är hon helt ny, men värd att kolla upp.

   Radera
 6. Jag har läst ett par titlar av författaren, så jag är lite sugen. Den har dock inte inköpts av biblan ännu, så den får anstå. Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 7. Ny bok för mig, låter intressant. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Låter mycket läsvärd. En okänd bok för mig, men nu är jag nyfiken på att läsa. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. Den här var ny för mig! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Nu har jag nästan läst ut den och den är faktiskt suveränt bra!

  SvaraRadera