fredag 14 februari 2020

Hjärtsjukvård

Ja, idag är det Alla Hjärtans Dag och jag har fått besked att mitt hjärta är friskt. Så kändes det inte i förrgår när jag åkte till akuten med bröstsmärtor. Men inte trodde jag att det var ngt allvarligt, inte förrän läkaren kom och sa att jag skulle läggas in och hjärtövervakas med misstanke om infarkt. Jorden snurrar rätt fort när man får sådana besked. Igår gjordes ultraljud och angiografi och allteftersom kunde allvarliga tillstånd uteslutas. Ingen infarkt. Ingen kärlkramp. Och nu har jag kommit hem. Blåstucken och utmattad, inte mycket klokare kring varför jag hade ont eller varför provsvar var för höga, men med vetskap att mitt hjärta klappar som det ska. Och med vetskap om att svensk vård fungerar ypperligt när det som bäst behövs. En eloge till akuten och avd 57 på CSK.

3 kommentarer:

 1. Vad skönt att det inte var något allvarligt!

  SvaraRadera
 2. det var väl en lättnad! det känns så ödesdigert och dramatiskt när det gör ont i hjärttakten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att få besked att de misstänkte hjärtinfarkt var minst sagt omtumlande.

   Radera