söndag 20 maj 2018

10 år idag


Idag fyller bloggen 10 år, det är sanslöst hur fort tiden går. I början bloggade jag mycket om Nobelpristagare och hade som målsättning att läsa dem alla. Och bloggen skulle fungera som en läsdagbok. Målet har jag inte nått, trots att jag haft tio år på mig. Jag blev väldigt snabbt distraherad av en bokbloggosfär som snabbt växte och medförde en massa sociala engagemang. Dessutom fick jag tips på mängder av andra författare jag ville läsa. Och efter ett par års bloggande fick jag plötsligt recensionsböcker från alla håll och kanter.

Det senaste året har det verkligen varit lite si och så med bloggandet. Och t o m med läsandet vissa perioder. Nu har jag precis kommit i gång att läsa igen, men det är oerhört viktigt att jag läser det jag vill utan krav. Annars blir jag sittande framför TVn i stället. Och skrivandet behöver också kännas meningsfullt.

Vad ska jag nu göra med bloggen? Kan man ens förändra en blogg som man haft i tio år? Jag hoppas det för jag inser att jag inte kommer att kunna fortsätta massläsa för att massrecensera. Och jag undrar om man skulle kunna skriva även om annat än litteratur. Jag jobbar ju i skolan och har ibland lust att berätta lite om vad jag gör där. Dessutom har ju familjen nyligen köpt en ponny och mycket tid spenderas i stallet varje dag. Kanske kunde jag skriva lite om det också? Skulle mina läsare vara intresserade av det?

13 kommentarer:

 1. Grattis finaste bloggen! Jag är en sån som gillar bokbloggar där privatliv skymtar igenom och där man kan skriva om allt som intresserar. Trädgård, resor, arbete, ponnys och livet i allmänhet! Hoppas du skriver vidare, kram!

  SvaraRadera
 2. Grattis till 10 år. Tack vare dig har jag upptäckt många nya författarskap. Jag tycker du ska skriva om det du känner för i bloggen. Annars blir det inte kul att blogga.

  SvaraRadera
 3. Grattis! Ponnybilder är väl alltid roligt!

  SvaraRadera
 4. Grattis Lyran! Blogga du om vad du vill, men tar ponnyn över för mycket finns det förstås en risk att dina gamla följare försvinner, men då får du kanske i gengäld många nya. Flickor i 8-12-årsåldern :D

  SvaraRadera
 5. Grattis! nästa år fyller jag 10. klart att du ska skriva om det du har lust att skriva om. men jag hoppas verkligen att det blir många böcker i alla fall. och tematrio, förstås

  SvaraRadera
 6. grattis, tiden går fort när man har roligt!

  SvaraRadera
 7. Grattis! Klart att du ska skriva om lite av varje.

  SvaraRadera
 8. Grattis! 10 år är en aktningsvärd ålder på en blogg! Jag tycker att du ska skriva om det du känner för!

  SvaraRadera
 9. Stort grattis! Imponerande att du hållit på så länge! Jag tänker att om folk inte tycker det är kul att läsa om "andra saker", finns det ju mängder av annat att titta tillbaka på på din blogg. Jag kollar till exempel gärna in dina listor och utmaningar. :)

  SvaraRadera
 10. Grattis på 10-årsdagen! Naturligtvis kan du blogga om allt möjligt. Jag blandar friskt hela tiden, ingen har klagat! Önskar dig tio roliga bloggår till!

  SvaraRadera
 11. blandningen, och vi är många som har samma intressen som du och gärna inspireras av mer än böcker. Faktiskt så gick läsarantalet ned hos mig när jag började fokusera på böcker istället för att skriva om allt möjligt som jag gjorde tidigare. Och att bokinlägg engagerar mindre än andra inlägg märks på kommentarerna i bloggen. Jag läser gärna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant... vad hände med kommentaren? Grattis!! skulle jag ju skriva, och att jag gillar en mix.

   Radera