söndag 8 april 2018

Eleanor och Einstein engagerar

Så lite som jag läst den senaste månaden kan jag inte minnas att jag läst på väldigt många år. Men om man både börjar arbeta heltid och köper en ponny blir det mycket lite tid kvar till annat. Det kommer ju så klart att bli bättre när vi fått mer rutin på hästägande. Som tur är finns möjligheten att lyssna på böcker och det jag har läst på slutet, det har jag läst med öronen. Urvalet är begränsat, men den del bra romaner har jag i alla fall hittat. Ett par av dem vill jag berätta lite om i det här inlägget.

Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman i uppläsning av Anna Maria Käll överraskade med en oväntad svärta. Inledningsvis uppfattade jag romanen som lite putslustig och mysig, men allteftersom blev det trauma Eleanor lever med allt tydligare. Lättläst och engagerande, perfekt som ljudbok.

Den stora utställningen av Marie Hermansson i uppläsning av Kerstin Andersson gillade jag faktiskt också mer än jag väntat mig. Den här romanen fick mig också att fantisera om att skriva. Jag gillar verkligen idén att skriva en berättelse som innehåller en fantasi om en verklig person. Förr hade jag svårt för detta koncept, men nu tycker jag att det är fängslande. I Den stora utställningen är Albert Einstein på väg till Göteborg, där han kommer att beröra andras liv på ett oväntat sätt. Barndom, kvinnors utsatthet, nazism, mord, kärlek och djur - allt finns med i denna spännande berättelse.

4 kommentarer: