lördag 11 mars 2017

Neapelkvartetten på TV


Elena Ferrantes kvartett om Elenas och Lilas liv blir TV-serie kan man läsa i New York Times. Serien planeras omfatta 32 delar och ska filmas i Italien. Jag längtar redan och hoppas verkligen att det blir en serie som följer romanen och inte fylls med fånigt intrigerande, som tyvärr är så vanligt (ja, jag brukar kritisera Downton Abbey för detta). Det myllrande efterkrigslivet i Neapel och alla de olika familjerna är en miljö som gjord för filmen. Jag skrev redan i recensionen av första delen, Min fantastiska väninnna, att jag kunde se olika scener framför mig och att jag trodde att boken skulle bli en bra TV-serie, så jag är så klart glad över nyheten. Regissören Saverio Costanzo uttrycker att den största utmaningen är att få fram samma känsla som i texten, jag tänker att det viktigaste är att skildra den komplexa relationen mellan Elena och Lila utan att förenkla. Det är ju just komplexiteten som är intressant, den är den relationella aspekten som lyfter läsupplevelsen till något utöver det vanliga.

4 kommentarer:

 1. jag saknar nog rätt kanal...

  (Vita Sackville-West har skrivit flera böcker, jag har några i min bokhyllan, jaghar besökt Sissinghurst tre gånger. Vitas bok om hennes mormor är fin: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/search/label/Sackville-West%20Vita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips Hannele, får kolla efter böckerna på bibblan/antikvariat.

   Radera
 2. "fånigt intrigerande i Downton Abbey"...??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag irriterade mig oerhört på betjänten Thomas karaktär och alla hans lögner och intrigerande.

   Radera