onsdag 18 januari 2017

Vegetarianen, läsning pågår

Jag började läsa Vegetarianen av Han Kang igår och har verkligen svårt att slita mig. Boken belönades med förra årets internationella Man Booker-pris och den är verkligen värd uppmärksamhet. Jag har bara läst en tredjedel, men är redan sprängfylld av tankar. Och framför allt känslor. Det här är klaustrofobisk läsning som ger andnöd. Så otroligt bra. Och otäck. I korthet handlar romanen om en ung kvinna i ett traditionellt sydkoreanskt äktenskap, som beslutar sig för att ta makten över sitt liv och sin kropp. Detta tillåts hon inte göra ostraffat. Återkommer med mer när jag läst och smält. Jag har en känsla av att detta kommer att vara en av årets bästa.

6 kommentarer:

 1. Har hört så mycket bra om Han Kang bland booktubers. Vill läsa hennes böcker.

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Den är ju inte "trevlig" på ngt sätt, men oerhört bra.

   Radera
 3. Den första tredjedels var den starkaste i mitt tycke. Ska bli spännande att se vad du anser om helheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår vad du menar nu när jag läst andra delen också.

   Radera