måndag 26 december 2016

Vårlängtan

Jag längtar till våren av många orsaker, här är några av dem. Mest längtar jag så klart efter den tredje delen i Ferrante-sviten, saknar både Elena och Lila. En annan bok jag länge väntat på översättningen av är Judas, hoppas den är lika bra som jag tror. Vegetarianen och Mörkrummet finns båda med på New York Times lista över 2016 års bästa. Vegetarianen belönades dessutom med The Man Booker International Prize. Anita Salomonsson har jag ännu inte läst något av, men Ängeln i posthuset lockar. Jean Rhys är också en författare jag missat, det vill jag åtgärda med Godmorgon, midnatt! En av mina favoritförfattare jag nog däremot läst allt av är Elin Boardy. Det vill jag fortsätta med. Petina Gappahs debutroman vill jag heller inte missa. För en som älskar Selma Lagerlöf är så klart Henrik och Katarina Langes snabbversion ett måste. Dessutom vill jag återuppta mitt serieläsande och tycker att böckerna om Frances verkar passa mig. Sist, men absolut inte minst, längtar jag till den nya PAX-boken!
Vad längtar ni mest efter?

6 kommentarer:

 1. PAX-boken kommer inte förrän i maj! Ojojoj, lång väntan för den här familjen. Fast lagom till Kristi Himmelsfärd och bilresan ner till Skåne :)

  SvaraRadera
 2. Känns som det kommer många bra böcker i år(också).

  SvaraRadera
 3. "Godmorgon, midnatt!" finns med även på min lista för vårens läsning. Konstigt nog tycker jag inte att det är så många nya böcker som lockar riktigt mycket under årets första månader. Ändå är min lista lång ;) God fortsättning!

  SvaraRadera
 4. Tittade in hos dig för att kolla om det fanns någon utmaning att hämta. Det gjorde det inte, men vi är ändå inne på Ferrante båda två! (törs man verkligen ge sig på den där Selma-boken???)

  SvaraRadera
  Svar
  1. direktlänk t inlägget
   http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2016/12/annandag.html

   Radera