torsdag 8 september 2016

Fyrverkerier/Aldrig bättre - novell #1

Jag är alltid bra i början av utmaningar, men brister i fokus och uthållighet. Eftersom jag gick med i Ugglan och bokens novellutmaning Läs en novell II igår, kastade jag mig genast över en novell. Och den visade sig vara riktigt bra.

Aldrig bättre av O Thiam Chin är en novellsamling som skildrar ett modernt Singapore. Jag har läst den inledande novellen "Fyrverkerier", som handlar om två flickor som rymmer från Hemmet, en sorts ungdomsvårdsskola där flickor med psykiska problem och anpassningssvårigheter placeras. Novellen ger en kort glimt av en fruktansvärd situation, av utsatthet, övergrepp och övergivenhet. Den berörde mig rent fysiskt. Jag kommer definitivt att återvända till den här novellsamlingen längre fram i utmaningen. Den utspelar sig ju i alla fall på en ö.
ALDRIG BÄTTRE
Författare: O Thiam Chin
Översättare: Anna Gustafsson Chen
Förlag Tranan (2012)
Recensioner: Litteraturmagazinet

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Den novellsamlingen låter väldigt intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hittills (efter två) noveller är jag förtjust.

   Radera
 2. Tycker också den här verkar intressant! Den hamnar på min tipslista.

  SvaraRadera