onsdag 30 december 2015

Topplistan 2015


Till slut lyckades jag enas med mig själv om 10 titlar i år också. Det var svårt och innebar att jag strök både barnböcker och klassisk lyrik från listan.

I år innehåller topplistan fyra svenska nyutkomna romaner, fantastiskt att så mycket bra skrivs nu. Här finns också klassiska namn som Harper Lee och Simone de Beavior och mindre kända som kanadensiska Lise Tremblay och koreanska Sun-Mi Hwang. En enda man slog sin in på listan i år, det var lite oväntat. Jag tror att könsfördelningen annars brukar vara mer jämn. Gemensamt för många av texterna är att de handlar om föräldraskap. Böckerna är listade utan inbördes ordning.

Beckomberga - ode till min familj - Sara Stridsberg
Bära barnet hem - Cilla Naumann
Misstag i Moskva - Simone de Beauvoir
För in de döda - Hilary Mantel
Isidor och Paula - Ola Nilsson
Hägern - Lise Tremblay
Dödssynden - Harper Lee
Hönan som drömde om att flyga - Sun-Mi Hwang
Sörja för de sina/Liv till varje pris - Kristina Sandberg
Skyline - Patricia Schonstein Pinnock

2 kommentarer:

  1. Hägern har jag på min att-köpa-lista hos den stora internetbokhandeln. Ska bara behärska mig lite till innan jag klickar iväg nästa beställning ;)

    SvaraRadera