tisdag 10 november 2015

Liten läsrapport

Just nu läser och lyssnar jag på böcker lite huller om buller. Vet inte riktigt hur det blev så. Men här kommer i alla fall lite intryck. Jag har nu läst halva Att hela de levande av Maylis de Kerangal och den är precis så fantastisk som jag väntade mig. Vindlande långa meningar och ångande sorg. Tänker dra ut lite på läsningen och gå in i smärtan. Beckomberga - ode till min familj av Sara Stridsberg har jag bara smakat lite på i ljudversion. Tror att den blir en av årets höjdpunkter. Bära barnet hem av Cilla Naumann kommer mig så nära, nära. Den lyssnar jag på när jag orkar. Lollo av Linna Johansson gör mig så bedrövad över att unga människor inte har någon självklar tillhörighet i samhället. Tung läsning. Ibland känns språket lite fel, skulle Lollo använda ett begrepp som genomlysning? För att lätta upp lite läser jag dessutom Malin Stehns Den här sommaren kan bli min död som handlar om Fanny som ska försöka klara av vissa saker innan hon börjar högstadiet. Ljuvlig berättelse! Vad läser ni just nu?

2 kommentarer:

  1. I skuggan av min bror, Uwe Timm. (en ny favoritförfattare), De välvilliga, Jonathan Littell (som en pendang till De sista vittnena av Svetlana Aleksijevitj och Sapiens - En kort historik över mänskligheten, Yuval Noah Harari. Av någon märklig anledning (ålder?) återfaller jag oftast till böcker med någon form av verklighetsförankring.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verklighetsförankring står inte så högt på min lista, sannolikhet däremot :)

      Radera