torsdag 8 oktober 2015

Pris till Zagajewski?

Vaknade lite lätt förvirrad i morse efter att ha drömt att Adam Zagajewski tilldelats årets Nobelpris. Undrar om jag sanndrömt? Jag har tyvärr inte läst något av Zagajevski och vet bara att han är en polsk poet. Nu har jag googlat och läst på lite mer så jag är förberedd ifall om att ... Zagajevski erhöll Tomas Tranströmerpriset år 2000 med motiveringen: "För att han på sin resa genom samtidens Europa hävdar den andliga frihetens värden och med mystik och humor sällsamt förenade avtäcker vår okända vardag". Det låter ju riktigt fint, tycker jag. Nåja, vare sig Zagajewski presenteras som årets Nobelpristagare eller inte lite senare idag, så har i alla fall min dröm gjort mig intresserad av att läsa något av honom. Har ni läst?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar