söndag 23 augusti 2015

Kvinnoalfabetet - B

Dags för bokstaven B.

1. Vem är din favoritförfattare med för- eller efternamn på B? Elin Boardy är en ung, svensk författare som jag gillar skarpt. Jag har läst hennes Allt som återstår, Mot ljuset och Mary Jones historia. Tre mycket olika, mycket bra romaner.

2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare? Sport = kultur. Malin Baryard är en fin förebild för alla hästtokiga tjejer som drömmer om att bli hoppryttare.


3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på B som du har som förebild. Det kan vara en känd eller okänd kvinna inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar. Det där med förebilder är inte så lätt. Det närmaste en aktuell förebild jag har är helt enkelt min kompis Birgitta, som tänker klokt och lever därefter.

4. Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på B har du ännu inte utforskat? Jag kan inte påstå att jag utforskat Simone de Beauvior, även om jag läst en del om henne och just påbörjat läsning av romanen Misstag i Moskva. Jag har inte läst hennes stora verk Det andra könet - ännu.

8 kommentarer:

 1. Ja, Elin Bordy har jag ju tänkt läsa mer av. Gillade Allt som återstår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar faktiskt alla, trots att de är så olika.

   Radera
 2. Har läst Boardys roman Mary Jones historia och tyckte verkligen om den. Underbart språk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon har en fin förmåga att skifta språk i sina olika romaner.

   Radera
 3. Ska kolla upp Elin Boardy :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska jag vara helt ärlig gillar jag nog Mot ljuset mest, men de flesta andra tror jag skulle tipsa om Allt som återstår.

   Radera
 4. Elin Boardy är grym och har ett riktigt spännande bokprojekt på gång. Misstag i Moskva vill jag också läsa!

  SvaraRadera