onsdag 4 mars 2015

Stora Ljudbokspriset

 

I tisdags delades Stora Ljudbokspriset ut och jag är mycket nöjd att deras vinnare i den skönlitterära klassen blev Majgull Axelssons Jag heter inte Miriam i uppläsning av Katarina Ewerlöf (en av mina favorituppläsare).

Dessutom delades ett hederspris ut av Synskadades Stiftelse och detta gick till Eva Bonnier och Reine Brynolfsson för deras arbete med att göra James Joyce mastodontroman Ulysses till ljudbok. Motiveringen var att de "tillgängliggjort ett stycke litteraturhistoria och låtit det litterära värdet och inte det kommersiella styra beslutet". Bra val, jag har lyssnat på delar av uppläsningen och Brynolfsson är magnifik.

2 kommentarer:

  1. Har försökt läsa Odysseus men misslyckats. Tack för tipset med ljudbok! Ska jag prova.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Men det är kanske inte lättare ... Jag lyssnade först och läste sedan.

      Radera