fredag 13 februari 2015

Den sista cigarretten

Har lyssnat på Den sista cigarretten av Klas Östergren i uppläsning av Reine Brynolfsson de senaste veckorna, men måste nog acceptera att det här helt enkelt inte är en bok som passar mig. Jag får ingen känsla för huvudpersonen och förstår mig inte på hans agerande. Kanske är det inte heller meningen? Kanske är det inte en "sån" bok? Som tidsdokument tycker jag däremot att romanen är fantastisk, jag känner otäckt väl igen samhällsklimatet och alla självcentrerade yuppies. Är den här romanen/stilen typisk för Östergrens författarskap?

4 kommentarer:

 1. Jag hade precis samma känsla efter att ha avslutat Fantomerna. Har faktiskt inte tagit upp Östergren igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju vara så att vi inte är så kompatibla med Östergrens stil. Ska kolla något mer så småningom.

   Radera
 2. Cigaretten efteråt av Horace Engdahl är fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Horace skulle passa mig också bättre.

   Radera