torsdag 22 januari 2015

Svarthuset av Peter May

Då har jag läst/lyssnat till min första deckare i år och det blev Svarthuset av Peter May. Inledningsvis tyckte jag att romanen var mycket bra, språket var målande, handlingen fängslande och karaktärerna intressanta. Framför allt gillade jag skildringen av en pojkes svåra uppväxt. Men mot slutet tycker jag tyvärr att handlingen spårar ur, den innehåller alltför många olyckor och upplösningen är inte ett dugg trovärdig. Trots det kommer jag nog att läsa nästa del som heter Lewismannen. Flera kritiker och bloggare tycker att den är bättre.

9 kommentarer:

 1. Jag tyckte otroligt mycket om Svarthuset och kommer ganska snart att läsa uppföljaren.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker mycket om hur miljön och storyn flätas samman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja miljöanknytningen var ett lyft, det håller jag med om.

   Radera
 3. Svarthuset var en bok jag lade ifrån mig innan jag ens kommit halvvägs. Tyckte helt enkelt att den var dålig. Så någon uppföljare lär jag inte läsa. Lite synd, hade hört mycket bra om den. Men det är ju charmen, att man kan tycka så olika :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst tycker vi ofta olika. Och det är väl tur för alla som försöker försörja sig på att skriva :)

   Radera
 4. Denna ligger i min "att läsa"-hög. //Anna :)

  SvaraRadera
 5. Denna har jag läst, stundtals riktigt bra.

  SvaraRadera