fredag 26 december 2014

Mina julklappsböcker

Jag sitter här och funderar över vilka böcker som ska få vara med på julklappsboksfotot? De jag fick i paket? Eller de jag fick i paket och de jag köpte mig själv? Bestämmer mig nog för de senare alternativet.

 
Av familjen fick jag precis de två böcker jag önskat mig (tänka sig!) Liv till varje pris och Beckomberga. Jag lyssnade på både Kristina Sandberg och Sara Stridsberg på Bokmässan och har velat ha böckerna ända sedan dess. Jag har läst och gillat första delen i trilogin om Maj, del två står sedan länge och väntar i bokhyllan. Av Stridsberg har jag bara läst Darling River, den var fantastisk i all sin hemskhet.
 
Min vana trogen köpte jag dock ett par klappar till mig själv också, i år blev det För in de döda (andra delen i trilogin om Cromwell/Boleyn) av Hilary Mantel och Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj. Nu ska här läsas!
 
Fick ni några hårda, platta julklappar?

12 kommentarer:

 1. Smart att köpa till sig själv, det gjorde jag med på sätt och vis.

  SvaraRadera
 2. Jag fick två i paket och hade fått ett presentkort som jag använt på adlibris nu så jag väntar på paket därifrån :)

  SvaraRadera
 3. Alltid kul att få böcker man längtat efter i julklapp! I mitt platta paket låg De dunkla butikernas gata av Patrick Modiano. Den ser jag fram emot att läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara läst en Modiano - Lilla smycket - men den var fin.

   Radera
 4. Jag fick "Att inte vilja se" av Jan Guillou, "Lyckliga gatan" av Liza Marklund och "Fru Petrovas sko" av Wilhelm Agrell.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guillous har jag läst, serien är intressant om än inte riktigt så bra som författaren själv tycker.

   Radera
  2. Ha ha, det finns ett antal författare, vars egon alltid kommer att vara mycket större än deras verk. Ranelid, någon..? ;)

   Radera