tisdag 24 juni 2014

Min sommarläsning

Här är en del av de böcker jag planerar att läsa i sommar. Ganska många är kurslitteratur: Slakthus 5, Sjukdomen, Legionärerna, Gräset sjunger, Katharina Blums förlorade heder. Hoppas att jag ändå kommer att gilla. Resten är en blandning av gammalt och nytt, svenskt och från stora delar av världen. Mest förväntansfull är jag inför de nigerianska romanerna. Inte längre hemma är en fristående fortsättning på Chinua Achebes ­klassiska roman Allt går sönder, den bästa afrikanska roman jag läst. Americanah är Chimamanda Ngozi Adichies  roman att vara afrikan i Afrika och i USA. Den ser jag verkligen fram emot att grotta ner mig i.

7 kommentarer:

 1. Wow, vilken härlig hög!

  SvaraRadera
 2. Gräset sjunger var det första jag läste av Doris Lessing på 1970-talet, även Vonnegut och Böll såg jag som film, gamla goda tider! Vad heter kursen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Litteraturvetenskap, den nyare litteraturen på Linnés.

   Radera
 3. Allt jag önskar mig och Dödssynden har jag läst och uppskattat, men det är två väldigt olika böcker och med olika litterär kvalité. Americanah blev tyvärr ingen favorit för mig, men jag har älskat hennes tidigare böcker. Hoppas du får en fin lässommar!

  SvaraRadera