torsdag 26 juni 2014

Lilla Quains får en storebror

https://www.adlibris.com/se/bok/lilla-quains-far-en-storebror-9789175770321Lilla Quains får en storebror, text av Linda Mjölner, illustrationer av Ellen Sundquist, utgiven av Idus förlag, 2014

Som en del av er kanske förstått är min dotter adopterad. Det är nu snart åtta år sedan vi var och hämtade henne i ett varmt och svettigt Kina. Utifrån mina egna upplevelser som adoptivförälder är jag så klart alltid intresserad av böcker med ett adoptionstema, både barn- och vuxenböcker. Därför blev jag mycket glad när jag hos hittade den färgsprakande bilderboken om Lilla Quains som får en storebror.

När den söta, blå Lilla Quains var liten bodde hon på ett barnhem tillsammans med en massa barn som såg ut precis som hon. Alla bäbisarna togs väl om hand av dem som jobbade på barnhemmet. Men längst in i hjärtat visste Lilla Quains att det inte skulle vara så för alltid. Och en dag kom två chokladbruna figurer och besökte bäbisarna. Den största viskade på ett konstigt språk att hon var Lilla Quains mamma och att de nu var en familj för alltid. Lilla Quains, mamman och storebror Mo stannade i Lilla Quains land i flera månader och reste runt och upplevde äventyr. När de kom hem var inte Lilla Quains en bäbis längre, hon hade blivit en modig och busig liten tjej med många fina tofsar i håret.

Berättelsen om hur Lilla Quains får en mamma och en storebror är en helt underbar berättelse om hur en familj blir till. Här finns kärlek i mängder, roliga händelser och hungriga hajar! Glädjen, värmen och kärleken förstärks av underbara, färgglada, roliga illustrationer. På ett enkelt sätt gestaltas att kärleken inte begränsas av hudfärg eller långa avstånd. Den kan uppstå på ett ögonblick, ibland bara man får en bild ...

Boken om Lilla Quains rekommenderas varmt till alla adoptivfamiljer och så klart även till alla andra typer av familjer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar