fredag 2 maj 2014

Jerka om bästa boken hittills

Vilken är den bästa bok du har läst hittills i år? Det undrar Annika i veckans bokbloggsjerka. Men hjälp, hur ska jag kunna välja bara en enda bok!

En av de böcker jag nog alltid kommer att minnas är Mannen som planterade träd av Jean Giono, en novell om människans möjlighet att påverka sin omgivning. En stark utmanare är också Vi kom över havet av Julie Otsuka, en poetisk roman om japanska postorderbrudar i USA. En tredje bok måste också nämnas: Sal 2 av Julie Bonnie, en hyllning till kvinnokroppen.

Vilka är de bästa böckerna ni läst?

8 kommentarer:

 1. Otsukas bok var väldigt bra. De andra låter intressanta också!

  SvaraRadera
 2. Sal 2 verkar vara en bok för mig. Får önska mig :-)

  SvaraRadera
 3. Vi kom över havet står i min bokhylla, skönt. Sal 2 vill jag läsa mer nu.
  Mia

  SvaraRadera
 4. Jag har problem med mitt minne, så för den här utmaningen får jag nog kolla in de recensioner jag skrivit... "Vi kom över havet" läser jag mycket gott om på olika bokbloggar, den känns intressant!

  SvaraRadera
 5. Sal 2 ska jag absolut läsa!

  SvaraRadera
 6. Inte läst någon av dessa, tack för tipsen.

  SvaraRadera