onsdag 25 december 2013

God Jul

Det var naturligtvis meningen att den här God Jul-hälsningen skulle publicerats igår, men så blev det inte av diverse tekniska orsaker. Och eftersom jag nu ändå får lov att skriva om inlägget vill jag passa på att visa min finaste julklapp, PSR-T3.
Den är verkligen liten och smidig och verkar vara läsvänlig. Skärpan är knivskarp, men bakgrunden är lite mörk. Men det är nog mest en vanesak. Jag har lyckats låna en bok på bibblan, men har inte köpt något ännu. Och jag tror i ärlighetens namn inte att jag kommer att köpa särskilt mycket. Jag har svårt att uppfatta en fil som lika mycket värd som en riktig bok. Så plattan är definitivt ett komplement och inte en ersättning för vanliga böcker.
 
Jag skulle däremot gärna vilja samla de böcker jag har på plattan och det verkar rätt så krångligt. Eller rättare sagt det jag köpt på Bokon verkar det inte vara några problem med. Men hur får jag över de böcker jag köpt på iBooks?
 
God Jul på er alla så här en dag i efterskott! Vad fick ni i julklapp? Eller vänta det kanske jag ska ha som ett triotema i stället för att fråga här. 

6 kommentarer:

 1. Vad bra, hoppas att du får användning för den. Smidig är den ju :) Och angående böckerna på plattan vet jag inte men antar att det går att föra över dem först till datorn och sedan till den nya plattan.

  SvaraRadera
 2. Jag använder ett program som heter Calibre för att föra över alla de böcker jag inte köpt direkt till plattan. För mig har det fördelen att det även kan konvertera böcker i annat format än det som min platta kräver.

  Det finns kanske ett enklare sätt särskilt anpassat till just din platta särskilt som du inte har anledning att köpa i flera format men annars kan jag rekommendera det som ett bra program att samla alla dina böcker med.

  SvaraRadera
 3. God fortsättning! Jag fick en bok (Analfabeten som .-..) och ett presentkort på böcker.

  SvaraRadera
 4. Fin platta :) Jag har en äldre modell som jag är jättenöjd med så den här nya är nog inte sämre.

  När det gäller allt som börjar på i (allt av Apple alltså) så är det nog inte helt lätt att få över till något som inte börjar på i. Det brukar vara helt annat format och inte någon standard som passar något annat. Kanske finns det något program som kan konvertera, men det är jag inte alls insatt i eftersom jag kategoriskt vägrar köpa något som börjar på i :)

  SvaraRadera
 5. På Letton som jag har för man över de böckerna man har tex i datorn till letton via usb kabel endast. Funkar kanon smidigt.
  God fortsättning
  Kram Cissi

  SvaraRadera
 6. Den här delen hade jag lyckats fixa sedan tidigare. Det är nästa steg jag har svårt för, d v s att få alla böckerna från min iPhone in i Sony Reader på datorn. Men nu har jag vilat mig från det några dagar och ska ta nya tag.

  SvaraRadera