söndag 8 december 2013

Årets topp hittills

Årets topplista kommer att utses utan hänsyn till när under året jag läst böckerna p g a att jag under hela våren läste mestadels kurslitteratur. Här är de böcker jag hittills läst som möjligen kommer att hamna på en Topp 10-15 lista.

Mãn - Kim Thúy
Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien - Mohsin Hamid
Wolf Hall - Hilary Mantel
Viviane Élisabeth Fauville - Julia Deck
Levande och döda i Winsford - Håkan Nesser
Torka aldrig tårar utan handskar - Jonas Gardell
Den bästa dagen är en dag av törst - Jessica Kolterjahn
Kapten Nemos bibliotek - P O Enquist
Doktor Glas - Hjalmar Söderberg
Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz - Göran Rosenberg
Intet - Janne Teller
En man som heter Ove - Fredrik Backman
Bricken på Svartvik - Vibeke Olsson
Candide - Voltaire

Har ni läst något riktigt bra än i år?

6 kommentarer:

 1. Jag har läst en del bra men ingen av böckerna på din lista, jag kanske har missat någonting känner jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur mycket man än läser missar man ju...

   Radera
 2. Jag håller på och funderar över min lista - det är svårt att välja. Mitt läsår har varit toppen. Några höjdare har vi gemensamt: Mãn, Wolf Hall och Levande och döda. Jag tänker också på Americanah och Saknade. Och ett gäng till. Återkommer i saken :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Americanah hoppas jag finna under granen...

   Radera
 3. Doktor Glas är ju fantastisk! En man som heter Ove hamnar också bland de bästa jag läst i år. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visst är de båda herrarna trevliga bekantskaper - på lite olika sätt.

   Radera