söndag 8 december 2013

Årets topp hittills

Årets topplista kommer att utses utan hänsyn till när under året jag läst böckerna p g a att jag under hela våren läste mestadels kurslitteratur. Här är de böcker jag hittills läst som möjligen kommer att hamna på en Topp 10-15 lista.

Mãn - Kim Thúy
Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien - Mohsin Hamid
Wolf Hall - Hilary Mantel
Viviane Élisabeth Fauville - Julia Deck
Levande och döda i Winsford - Håkan Nesser
Torka aldrig tårar utan handskar - Jonas Gardell
Den bästa dagen är en dag av törst - Jessica Kolterjahn
Kapten Nemos bibliotek - P O Enquist
Doktor Glas - Hjalmar Söderberg
Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz - Göran Rosenberg
Intet - Janne Teller
En man som heter Ove - Fredrik Backman
Bricken på Svartvik - Vibeke Olsson
Candide - Voltaire

Har ni läst något riktigt bra än i år?

6 kommentarer:

 1. Jag har läst en del bra men ingen av böckerna på din lista, jag kanske har missat någonting känner jag.

  SvaraRadera
 2. Jag håller på och funderar över min lista - det är svårt att välja. Mitt läsår har varit toppen. Några höjdare har vi gemensamt: Mãn, Wolf Hall och Levande och döda. Jag tänker också på Americanah och Saknade. Och ett gäng till. Återkommer i saken :-)

  SvaraRadera
 3. Doktor Glas är ju fantastisk! En man som heter Ove hamnar också bland de bästa jag läst i år. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visst är de båda herrarna trevliga bekantskaper - på lite olika sätt.

   Radera