torsdag 6 juni 2013

Brasilien 2014

Det blir sambatoner på Bokmässan 2014 med ett brasilianskt tema. För mig är Brasilien fotboll och samba. Men litteratur? Vad har jag läst av någon brasiliansk författare, tro? Jag har försökt läsa Paolo Coelhos Vid floden Piedra satt jag mig ned och grät, men har inget positivt att säga om denna typ att pseudo-andlig litteratur. Många positiva saker kan man i stället säga om den enda övriga brasilianska författare jag läst - Clarice Lispector. Jag har hittills bara läst den underbara Stjärnans ögonblick, men innan 2014 ska jag väl hinna med något mer. Har ni några bra tips på brasilianska författare?

6 kommentarer:

 1. Tre brasilianska böcker du nog skulle gilla:
  Jorge Amado - Kapten Aragaos bravader.
  Machado de Assis - Vansinnesläkaren.
  Patricia Melo - Lögnens lov. Om en man som skriver hårdkokta kioskdeckare. Handlingen till dessa snor han från världslitteraturens klassiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen, Petter. Alla tre verkar bra när jag googlar. Har redan beställt de Assis och Melo på Bokbörsen :)

   Radera
 2. http://bocker-emellan.blogspot.se/2012/04/columbines-kyss-av-adriana-lisboa.html

  SvaraRadera
 3. Vad spännande med brasilianskt tema! Mig veterligt har jag inte läst någon mer brasiliansk författare än Coelho, och honom var jag inse så förtjust i. (Och det var av precis samma anledning som du.) Nu ser jag fram emot att upptäcka andra författare från Brasilien.

  SvaraRadera