lördag 29 juni 2013

Alice från Kina

Alice från Kina av Anders Jansson & Nina Östman är berättelsen om en familj som reser till Kina för att adoptera en lillasyster. Boken innehåller beskrivningar av familjens förberedelser i Sverige och Alices tillvaro i Kina. Överlämnandet och familjens första tid tillsammans är mycket fint dokumenterade och även första tiden hemma får sin plats i berättelsen.

Boken innehåller mängder av vackra, varma bilder från första mötet med Alice, vistelsen i Kina och hemkomsten. Texten är enkel och förklarar på ett lättförståeligt sätt hur en adoption går till.

Alice från Kina är en fin berättelse som mycket realistiskt beskriver de olika faserna av en adoption. Naturligtvis blir jag lite tårögd när jag läser om barnbeskedet och överlämnadet (liksom alla som varit med om samma sak). Min dotter, som är tre år, har just börjar intressera sig för den här boken och den kommer nog att bli läst åtskilliga gånger under de närmaste åren. Rekommenderas!

Berättelsen om Alice har också gått som dokumentärserie i SVT:s Bolibompa ett flertal gånger.

1 kommentar:

  1. Åh, jag kom så väl ihåg när jag såg dokumentären för första gången; jag måste ha varit runt sju år gammal. Trots att jag inte har några personliga erfarenheter av adoption gjorde den tillräckligt starkt intryck för att jag skulle haja till när jag för något år sedan råkade bläddra förbi den på TV:n. Det är, som du skriver, en väldigt fin berättelse. Visste inte att det finns en bok också.

    SvaraRadera