lördag 30 mars 2013

Liebster Blog Påsk

Tack så mycket Matilda för fina utmärkelsen Liebster Blog Award. Jag följer lydigt reglerna, svarar på nio frågor och skickar vidare till fem bloggar.

Vad ville du bli när du var liten?
Jag ville blir veterinär eller djurskötare. Och jag har ibland fortfarande svårt att förlika med med den usla pälsdjursallergin som satte käppar i hjulet för min dröm.

Vad är du idag?
En medelålders kulturtant som även gillar sport. En välutbildad akademiker som inte tycks kunna sluta plugga. En barnpsykolog som fortfarande tycker om att leka.

Vart vill du helst resa?
Jag har rest en del och har blivit rätt hemkär numer. Men jag vill naturligtvis resa med dottern till hennes födelseland Kina, jag vill återse Jerusalem och jag skulle gärna vilja åka på safari i Afrika.

Var ser du dig själv om fem år?
Kanske håller jag då på med någon typ av uppsats i ämnet litteraturvetenskap? Eller så har jag tröttnat på att plugga och blivit intresserad av att plocka svamp. Vem vet?

Rött eller vitt?
Om det gäller vin så avstår jag, gäller det rosor gillar jag vitt, handlar det om politik föredrar jag rött.

Sommar eller vinter?
Men hallå-å! Det finns fler årstider, jag gillar både vår och höst skarpt.

Skog eller hav?
Jag är född och uppvuxen i värmlandsskogarna och trivs bäst i trolsk barrskog.

Vad gör dig ledsen?
Jag blir lätt både ledsen och arg, men om detta väljer jag att inte blogga.

Vad är det bästa du vet?
Sedan jag blev mamma är detta en lätt fråga, glädjen över dottern är outsinlig.

Att välja fem bloggar är ju den svåraste uppgiften, jag har långt fler favoriter. Och en del av dem har säkert redan fått utmärkelsen.

Anna och jag gillar båda att läsa utanför de anglosaxiska områdena. Hon har dessutom en gästbloggare som skriver inlägg som får mig att asgarva.

Metta bloggar om mycket intressant och hennes Litteraturvetarskola uppmuntrade mig att börja plugga litteraturvetenskap.

Ivana är en av mina äldsta bloggvänner och en bloggare jag läser allt av.

Ingrid får mig att lyfta blicken och söka långt bak i historien och bort från det välkända. Hennes blogg är en guldgruva.

Fiktiva Helena har gett mig gott stöd i att återuppta läsning på engelska och hon har dessutom fått mig att läsa fleravampyrböcker. Men Buffy förstår jag mig inte på...

4 kommentarer:

 1. Vilken fin utmärkelse! Tackar för den, jag får uppmuntra Gästbloggarn till inlägg så att du kan få dig ett fniss. Just nu läser han Ulysseus så det dröjer innan det blir läsinlägg. Jag befinner mig utan dator fn så jag ska skicka vidare så snart jag har möjlighet! Ha en fortsatt härlig helg :-)

  SvaraRadera
 2. Stort tack Lyran. Jag blev så glad. Jag ska svara på frågorna så snart jag hinner.

  SvaraRadera
 3. Grattis till utmärkelsen, trevligt att läsa svaren, gillar också vår.
  Mia

  SvaraRadera