onsdag 27 februari 2013

Fiskar ändrar riktning i kallt vatten

 Fiskar ändrar riktning i kallt vatten av Pierre Szalowski, utgiven av SEKWA, 2013

Under julen 1997 märker en 11-årig pojke att något inte är som det ska mellan hans föräldrar och den 4 januari förstår han att de tänker skiljas och dela på honom. I förtvivlan vänder sig pojken till himlen och ber om hjälp. Dagen därpå drabbas Quebec av tidernas värsta isstorm. Elekticiteten försvinner, människorna hamstar varor i butikerna, skolan stängs och gatorna täcks av is. För att klara av krisen måste människorna i grannskapet närma sig varandra och hjälpa varandra. Detta blir upptakten till en berättelse om solidaritet, ökad tolerans och kärlek.

Huvudsaklig berättare i boken är den 11-årige pojken, men vi får också lära känna strippan Julie, f d hockeyproffset numera fiskforskaren Boris, det homosexuella paret som lever sitt liv anonymt och den alkoholdrickande pappan med sin strulige son. Andra viktiga för berättelsen är det fiskpar som forskaren studerar för att se vilka vägar de tar. Det visar sig nämligen att fiskar söker sig närmare varandra när deras vatten blir kallare.

Fiskar ändrar vatten i kallt vatten är en romantisk komedi man läser med ett leende på läpparna. Berättelsen visar hur människans bästa sidor kommer fram vid kriser, kärleken spirar och fördomar spricker när de kommer fram i ljuset. Trevlig läsning :)

4 kommentarer:

 1. Min typ av bok, gillar det som är lite skoj
  Mia

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte det var en fin liten feelgoodare.

  SvaraRadera
 3. Supertrevlig mysbok som är osentimental och kul :)

  SvaraRadera