onsdag 20 februari 2013

Bokrea 2013

Det är väldigt mycket på gång i mitt liv just nu och bloggandet har blivit lite lidande. Läsandet har dock inte blivit lidande, men jag läser mycket kurslitteratur. Jag visste t ex inte vem Alfhild Agrell var tidigare, men nu har jag gjort den intressanta bekantskapen.

Och även om jag inte berört det med ett ord har jag så klart gjort vissa beställningar på Bokrean. I ärlighetens namn saknade jag många titlar jag hoppats på, men en del hittade jag i alla fall:

Amulett - Roberto Bolaño
Cold Spring Harbor - Richard Yates
Den gamla trädgården - Sok-Yong Hwang
Fria män - Halldór Laxness
Lacrimosa - Eva-Marie Liffner
Ormen - Stig Dagerman
Staden utan kvinnor - Madeleine Hessérus
Sågspån och eld - Vibeke Olsson
Tordyveln flyger i skymningen - Maria Gripe

Jag är särskilt glad över Sågspån och eld och ser fram emot att snart få läsa den.

6 kommentarer:

 1. Vilka bra reaköp! Cold Spring Harbor är riktigt bra.

  /Andrea

  SvaraRadera
 2. Apropå klassikerutmaningen så har jag läst en....intressant och utifrån författarskapet, spännande bok.......

  http://violensboksida.bloggplatsen.se/2013/02/20/9494277-lagerkvist-par-den-svara-resan/

  vill du egentligen ha dessa länkar nån annanstans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, helst vill jag ha dem i slutet av varje månad när jag skriver om utmaningen. Alternativt i inlägget Lästa klassiker 2013 som finns konstant i högermarginalen. Risken är stor att jag missar era inlägg annars.

   Radera
 3. Ja man kunde köpt på sig en hel del, men plånboken är inte hur tjock som helst.
  Jag läser Sågspån och eld just nu, det är en bokcirkelbok.
  Ha det bra
  Mia

  SvaraRadera
 4. Jag hittade din blogg när jag sökte på Förvandlingen, för att få lite inspiration till ett litteratursamtal (jag är svensklärare). Din "header" är så otroligt snygg! När jag kommer hem i kväll ska jag nog möblera om bokhyllan efter färg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Fast kortet är "stageat" jag skulle bli tokig om jag färgsorterade alla mina böcker :)

   Radera