torsdag 12 april 2012

Författare jag inte läst, men nog skulle gilla II

Ni missade väl inte Monika Fagerholm i gårdagens Babel? Hon verkade så mysig och intressant när hon berättade om sitt skrivande. Jag vet inte varför jag inte kommit mig för att läsa något av henne tidigare, jag äger till och med två av hennes romaner Den amerikanska flickan och Glitterscenen. Dessutom står ju en liten söt novellix, Arielles första kärlek, i min bokhylla, den borde jag ju mumsa i mig kvickt. Har ni läst något av Fagerholm? Berätta!

9 kommentarer:

 1. Till nästa bokcirkelträff ska vi ha läst "Den amerikanska flickan". Återkommer med vad jag tyckte om den. :-)

  SvaraRadera
 2. Läste Den amerikanska flickan förra året som en del av min Boktolva och jag var skeptisk. Hakade upp mig på språket. Faktum är dock att jag mer än ett år senare fortfarande tänker på boken ibland, så jag måste nog ge henne en chans till. Har Diva hemma som jag fått av en elev.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli intressant att se vad jag tycker om språket. Har förstått att det är speciellt. Kanske jag tokgillar :-)

   Radera
 3. Jag läste också Den amerikanska flickan förra året, men i motsats till Enligt O blev jag kär direkt. Fagerholm har ett underbart språk och berättar en fin historia. Hoppas du gillar också!

  SvaraRadera
 4. Jag har läst Den amerikanska flickan och Glitterscenen. Fagerholm har en egenartad stil som jag tror det är svårt att vara oberörd av, vilket ju framgår redan av kommentarerna ovan. Själv läser jag henne med förtjusning!

  SvaraRadera
 5. Ååh jag älskar Monika Fagerholm, läs Den amerikanska flickan, tror verkligen du skulle gilla den (som du ju också själv konstaterar). Hennes språk och stil är alldeles originella. Jag gjorde en mycket intressant intervju med henne som finns att läsa här (bläddra ner några sidor i pdf.en bara): http://www.nyaupplagan.se/wordpress/wp-content/uploads/nu62webb.pdf

  SvaraRadera
 6. Jag har försökt att läsa Monika F men aldrig lyckats förstå mig på henne. Glitterscenen har jag här hemma och nu väldigt snart ska jag ta i tu med den och därmed ge Monika F en ny chans.
  Hon är väl en sådan författare som man antingen älskar eller inte kan med.

  SvaraRadera