torsdag 1 mars 2012

Selma och Elfriede

Just nu läser jag litteratur av och artiklar om Selma Lagerlöf och Elfriede Jelinek. Varför? Jo, just de två kvinnorna tänker jag skriva lite om i examensarbetet på Nobelkursen. Har ni tips på intressant material? Jag skulle gärna vilja veta mer om framför allt Elfriedes liv och skrivande och jag läser tyvärr inte tyska. Tips mottages tacksamt!


5 kommentarer:

 1. Hej! Hittade din blogg igår. Har lagt den som favorit. En sak...vilken guldgruva med boktips. Jag kommer att kunna använda den många år framåt. Vad som gjorde att jag hittade den? Letade efter någon bra litteratur efter att jag läst Slavskeppet och blev tipsad om Toni Morrison och på den vägen... Tack!
  /Hasse

  SvaraRadera
 2. Någon form av kvinnovinkel blir det i min uppsats också. Har inte funderat så långt. Är rätt fascinerad av hur valet av pristagare går till och varför de vita, gamla gubbarna från Europa alltid har företräde.

  SvaraRadera
 3. Tack Hasse!

  Har du läst Engdahls och Dan Israels debatt om ämnet, Linda? Kan leta upp länk om du behöver.

  SvaraRadera
 4. Du har säkert läst brevväxlingen med Sophie Elkan "Du lär mig att bli fri", passar kanske inte in i uppsatsen men jag tyckte mycket om urvalet av brev. Använde en hel del tankar därifrån när jag läste litt vet för hundra år sedan...

  SvaraRadera
 5. Jag har faktiskt inte läst den, men den finns med på listan.

  SvaraRadera