fredag 17 februari 2012

Rumänsk litteratur på Bokmässan

Rumänien är temat för Bokmässan 2013. Och jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska tycka om det. Kanske problemet för mig handlar om att ämnet är så smalt, jämfört med de senaste åren då afrikansk, tyskspråkig och nordisk litteratur varit teman. Den som framför allt gör mig positivt inställd är att Herta säkert kommer :-)

Vad jag vet har jag läst en rumänsk författare, den redan nämnda Herta Müller. Dessutom står Nostalgia av Mircea Cartrescu oläst i bokhyllan. För att hitta fler författare kikar jag in hos förlaget 2244 som ger ut litteratur från länderna runt Svarta havet. Har finns flera intressanta titlar, den jag blir t ex nyfiken på är Huliganens återkomst är Norman Manea.

Har ni fler tips?

4 kommentarer:

 1. Hej Lyran!

  Den här boken är ett äventyr och handlar om Rumänien, författaren är dock tysk.

  http://brombergs.se/titel/hur-madonnan-kom-till-manen/124

  SvaraRadera
 2. Jag gillar 2013 års tema
  och
  jag gillar senaste numret av svensk bokhandel där en av mina favoritbloggare uttalar sig! :-)

  SvaraRadera
 3. Ta dig an Mircea Cartarescu, han tar lite tid att läsa men det är värt det. Har inte läst Nostagia, däremot har jag läst Vänster vinge som är första delen i en triologi och jag ska definitivt läsa hela.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset, Casia :-)

  Kul, Violen.

  Ja, jag tror att jag kommer att gilla Mircea, Jack.

  SvaraRadera