fredag 17 juni 2011

Sommarens öronläsning

Nu har jag varit på biblioteket och försett med med lite örongodis. Det blev en blandning av lättsmälta deckare och svensk kvalitet. På deckarfronten håller jag mig i Botswana och under sommaren kommer jag att lyssna på två böcker om den kära Mma Ramotswe. Anna Thor är en ny författare för mig, jag hoppas att hennes Om inte nu så när faller mig i smaken. En gränslös kärlekshistoria och Hjärtblad av Aino Trosell borde också passa mig bra. Och som grädde på moset tänker jag lyssna på En dåre fri av Beate Grimsrud, en bokupplevelse jag tror kommer att vara oförglömlig. Förutom allt detta jag ska lyssna på, tänker jag så klart även läsa en del med ögonen. Mer om detta kommer snart.

Hur har ni det med sommarläsningen?

4 kommentarer:

 1. Jag är avundsjuk på dig som har "En dåre fri" framför dig att upptäcka. Undrar just hur den är som ljudbok. Beror såklart mycket på vem som läsar.

  SvaraRadera
 2. Aino Trosell står också på min att-lyssna lista med samma böcker du nämde. Resten av listan skulle ta för mycket plats här ;)

  En dåre fri har jag redan lyssnat på. Det är Julia Dufvenius som läser och det gör hon väldigt bra för mina öron. Beate Grimsrud är en av sommerpratarna. Ska jag inte heller missa.

  SvaraRadera
 3. Först och främst ska jag lyssna på Spinnsidan av Marianne Cedervall, den tredje boken i den underbara serien om Mirjam och Hervor. Sedan ger jag mig på Ann Rosmans tredje bok i serien om Karin Adler, Porto Francos väktare, tänkte även lyssna på Järngreppet av Aino Trosell också.

  SvaraRadera
 4. Intressant att höra att fler ska/har lyssnat på Trosell, det är en författare jag hittills missat. Jag har Grimsrud även som "läsbok" ifall inte uppläsningen är bra :-)

  SvaraRadera