måndag 9 maj 2011

Tematrio - Utomämnes

Veckans ämne är en favorit i repris eftersom jag tycker att det vore kul att få veta lite mer om nytillkomna deltagare. Berätta tre saker om er själva. Kanske har ni lust att prata om er familj, om era intressen eller om era arbeten. Välj fritt!

1. Jag är mamma till en flicka som är adopterad från Kina. Därför är jag också intresserad av det mesta som rör Kina. Vi hämtade vår dotter i en provins i södra Kina mitt i sommaren 2006. Hon var då knappt 1 år. Som alla adoptivföräldrar hade vi väntat länge på vårt barn och vi hade förberett oss genom kurser och umgänge med andra adoptivföräldrar. Men det går ju inte att förbereda sig på det känslomässiga tumult som uppstår då man blir förälder. Allt blev underbart kaotiskt. Dottern bestämde sig snabbt för att gilla läget och acceptera oss som föräldrar. Idag är jag mamma till en bestämd ung dam på snart 6 år och att bli mamma är det mest omvälvande och fantastiska jag varit med om.

2. Trädgårdsskötsel är en av mina hobbies. Jag tycker om planeringsstadiet, utförandet av arbetet och (förhoppningsvis) det lyckade resultatet. I min trädgård har jag satsat på många rosor och perenner. Mest stolt är jag över mina gammaldags buskrosor. Jag har tidigare visat bilder på några av dem här. Jag tycker också om att resa och besöka trädgårdar. Favoritresmålet är södra England. Den som vill se lite bilder från resorna kan klicka här.

3. Jag älskar sport. Sport i nästan alla former. Allra mest gillar jag nog fotboll och ishockey. När jag fyllde 30 fick jag biljetter till fotbolls-EM i Göteborg i present. Det är den bästa present jag någonsin fått. Jag älskar holländsk fotboll, totalfotboll. Och naturligtvis älskar jag Färjestad. Lyckan var stor tidigare i våras då SM-guldet återigen var bärgat."Instruktioner"

Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

6 kommentarer:

 1. Kul att ha både trädgård, sport och läsning gemensamt...
  Liten tematrio om mig klar.

  SvaraRadera
 2. Här har ni mina intressen. Det är varken sport eller trädgård ;)
  http://boktagen.blogspot.com/2011/05/tematrio-utomnamnes.html

  SvaraRadera
 3. Det var svårt att sålla och bara skriva om tre saker,men här är dem.

  http://mimmimarie.blogspot.com/2011/05/tematrio-tre-saker-om-mig-sjalv.html

  SvaraRadera
 4. Nu äntligen fungerar blogger igen och då passar jag på att vara med med :)

  http://lingonhjarta.blogspot.com/2011/05/tematrio-utomamnes.html

  SvaraRadera
 5. Kul att få lära känna bokbloggarna lite närmare. :)

  SvaraRadera
 6. Jag bestämde mig för att vara med men då gick det inte att kommentera här så jag gör det nu istället!

  SvaraRadera