fredag 13 maj 2011

Mer om Babel (och Blogger)

Blogger har haft problem under de senaste dygnen, man har av och till inte kunnat redigera sin blogg. Just nu upptäckte jag dessutom att det inlägg jag igår skrev om Babel försvunnit. Därför kommer här en ny liten blänkare om detta fantastiska TV-program. Igår var programmet dessutom till och med bättre än vanligt. Min nya favoritförfattare Nicole Krauss pratade om sitt skrivande, vilket var intressant. Men jag är som vanligt mer intresserad av författarnas alster än av dem själva. Undantaget dök dock upp lite senare i programmet då Nawal El Saadawi (min idol) pratade om sin och andra egyptiers roll i revolutionen. El Saadawi är en kvinna jag beundrar oerhört mycket för hennes mod och engagemang. Det var fantastiskt att höra henne prata om de verkliga hjältarna i revolutionen. Om du missade programmet finns det att beskåda här.

För den som vill läsa mer finns på bloggen en liten hyllning av Kärlekens historia, tankar om två egyptiska författare och en recension av Den stulna romanen.

Håhåjaja, just när jag publicerat detta nya inlägg om Babel dök det gamla upp igen. Men programmet är i o f s väl värt två inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar