tisdag 10 maj 2011

Liten läsrapport

Just nu tillbringas större delen av min lediga tid i trädgården. Jag rensar, gräver, gödslar, tampas med ogräs och läser emellanåt lite. Boken jag just nu läser är Jag tror jag älskar dig av Allison Pearson, ett perfekt sällskap i trädgården. Boken är rolig, romantisk och skildrar tonårens kvalfyllda kärlek till IDOLEN. Att idolen i just denna bok är den superunderbare David Cassidy gör inte romanen mindre läsvärd för mig. Jag lyssnar så klart också på en ljudbok, gör nu ett nytt försök med Storm över Frankrike av Irène Némirovsky. Hoppas att jag kan ta till mig boken bättre denna gång, vid förra försöket att "läsa" den störde jag mig på det ironiska tonfallet hela tiden (författarens inte uppläsarens).

Vad läser ni just nu?

4 kommentarer:

 1. Jag håller på att försöka avsluta "Idioten" (efter ungefär fem månader) och läser dessutom "Att se sig själv i andra. Om solidaritet" av Sven-Eric Liedman.
  Jag läste just Paul Austers "Osynlig" inför att han skulle komma till Stadsbiblioteket i Malmö (staden där jag bor). Boken var bra och blev bättre efter hand och författaren verkar mycket sympatisk. Har du läst något av Paul Auster? I så fall - vad tyckte du?

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst Auster ännu, alla tycker att han är så bra att jag inte riktigt vågar. Men jag har flera av hans böcker i hyllan. Jag har läst Anna Karenina längre än du läst Idioten...

  SvaraRadera
 3. Så skönt att du njuter i trädgården! Jag skall just öppna Nicole Krauss Det stora huset och gör det lite högtidligt... Vad gäller Auster så tycker jag att hans tidiga böcker är bra men den senaste nja...Lite för mycket posör för mig.

  SvaraRadera
 4. Jag har nyss lagt in min lista på lästa böcker 2010. Det tog tid från läsandet, men jag har läst 1/3 av Oscar & LUcinda o sticker sedan emellan med Sorgesång, Siri Hustvedt. Jag har beställt på Bokus "towards another summer". Ser fram emot att läsa den.

  SvaraRadera