torsdag 26 maj 2011

Bokmässan - seminarieplanering

Ojojoj, det kommer att ta lång tid att planera vilka seminarier jag ska bevista på Bokmässan. Och det kommer att ta ännu längre tid att läsa de gästande författarna. Av besökarna har jag bara läst ett fåtal; Silke Scheuermann, Uwe Timm, Herta Müller och Mario Vargas Llosa. Det är nog bara att inse att jag inte kommer att hinna läsa särskilt stor andel av författarna innan Bokmässan.

Men några lockar såklart lite mer än andra. Bland de tyskspråkiga författarna ska jag försöka läsa En vecka i Berlin av Benedict Wells När duvor flyger av Melinda Nadj Abonji, Reckless av Cornelia Funke Sju år av Peter Stamm.

Herta Müller ska samtala med Péter Nádas, av honom skulle jag gärna vilja läsa Fotograferingens vackra historia. En av de mest omtalade besökarna är Jonathan Franzen, jag vill självklart läsa hans Frihet innan mässan.

Ett flertal intressanta nordiska författare kommer till mässan. Jag vill självklart lyssna till mina favoriter Per Petterson och Sofi Oksanen. Karl Ove Knausgård kommer också och jag har nu äntligen införskaffat första delen av Min kamp.

Har ni börjat fundera över och planera ert besök på Bokmässan?

1 kommentar:

  1. Ann-Sofie (ooofbok.se)27 maj 2011 kl. 08:38

    Så här gör jag: Kollar igenom programmet, säger "å den, den och den!" Sen tänker jag inte på mässan på hela sommaren. På tåget till Gbg: ringar in ett antal. Går på hälften av dem och inspireras till nya på plats.

    SvaraRadera