måndag 6 december 2010

Tematrio - Syskon

Är det slumpen som styr vilka böcker man läser eller väljer man omedvetet att "tema-läsa?" I vilket fall har tre av de senaste fyra böckerna jag läst, handlat om syskon. En av böckerna är utläst, de andra två är på gång. Dagen tema är således syskon. Berätta om tre böcker ni läst där relationen mellan syskon spelar en framträdande roll!

1. I skuggan av min bror av Uwe Timm har jag alldeles nyligen läst ut, en recension kommer inom kort. I boken berättar Uwe om den äldre brodern, som anmälde sig som frivillig till Waffen-SS och dog på östfronten. Den här är en helt enastående roman, som jag verkligen vill rekommendera.

2. Timmen mellan hund och varg av Silke Scheurmann lyssnar jag på för närvarande. Romanen handlar om hatkärleken mellan den konstnärliga systern Ines och berättarjaget. Dramatik förväntas.

3. Igår kväll började jag läsa Ingen fara av Selma Mahlknecht. Jag önskar verkligen att jag inte behövde arbeta idag, jag vill stanna hemma och läsa. Berättelsen handlar om den komplicerade relationen mellan systrarna Bess och Sandy och deras mormor. Omedelbart fängslande!

Tyskspråkiga var visst de tre böckerna dessutom, undrar om tyskar ofta skriver om syskon?


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

9 kommentarer:

 1. En trio från mig finns klar: http://andthentherewasbeatrix.blogspot.com/2010/12/tematrio-syskon.html

  SvaraRadera
 2. Jag har en tematrio här:

  http://elilaserochskriver.wordpress.com/2010/12/06/tematrio-om-syskon/

  SvaraRadera
 3. Oj, jag lånade ju Ingen fara på biblioteket. Hade helt glömt av det. Måste åtgärdas, så snart lässvackan är över.

  SvaraRadera
 4. Nu finns det en trio hos mig! http://www.enligto.se/2010/12/06/tematrio-syskon/

  SvaraRadera
 5. Det ska bli väldigt spännande att se vad du tycker om "Ingen fara"! Jag älskade den till att börja med men sen hände något (skrev om den igår och försökte utveckla kring vad jag tycker gick fel).

  Min trio finns här: http://www.fiktiviteter.se/2010/12/07/syskontrio

  SvaraRadera
 6. Det var mig ett knepigt tema, men jag fick till de till slut.

  SvaraRadera