söndag 19 september 2010

Bokmässan - kom-ihåg-lista

Jag längtar som en unge på julafton, hoppas veckan går riktigt fort. På torsdag bär det av mot Götet, fredag, lördag och söndag ska bokmässas :-) Här kommer en del tips och min alldeles egna kom-ihåg-lista.

Man kan helt klart räkna med att man kommer att behöva något att bära alla nya (och nygamla) fina böcker i. Själv satsar jag på en svart ryggsäck med texten Beijing 2008. Skulle gärna vilja ha en rygga med bokrelaterad text - tips?

Det är varmt på mässan, klädseln bör vara tunn och bekväm. Själv kommer jag att satsa på svarta trikåbrallor med någon tunn blus till. Skulle gärna vilja ha en en cool outfit som Bokbabbel.

Man går en del på mässan, jag tillhör kategorin kvinnor som inte går i högklackat. I stället kommer jag att studsa fram i mina underbara Asics med gel lite här och där.

Det är som sagt varmt på mässan, se till att reglera vätskebalansen lite då och då. En vattenflaska rekommenderas till alla som ska besöka mässan mer än en timme.

Man behöver ju inte egentligen ta med någon bok till Bokmässan, men för att man ska känna sig trygg kan det ändå vara bra att ha med en liten pocketbok i reserv. Jag tar med Stjärnans ögonblick av Lispector - liten och nätt, men mycket att läsa.

Glöm för allt i världen inte biljetterna!

Ta med pengar, man kan inte låta bli att shoppa. Har du köpstopp bör du ge dig dispans under några timmar...

Det är smart att ta med ett litet block och en penna så att man kan notera alla boktips och namn på trevliga bokbloggare man träffar.

En liten dator alternativt en mobiltelefon kan vara kul att ha med. Jag tar med min nya, fina telefon.

Har du (extremt!) lätt att bli sjösjuk rekommenderar jag Apotekets akupressurarmband. I fjol blev jag rejält yr och illamående på våning 2, hoppas att armbanden hjälper i år.

Att byta visitkort är alltid kul, jag har gjort nya till bloggen så jag har att byta med :-)

Nu ska jag fördjupa mig i programmet och planera innehållet mer i detalj, återkommer om detta.

12 kommentarer:

 1. Det kanske vore kul att ha visitkort. Jag jobbar ju på ett tryckeri så det är egentligen väldigt lätt ordnat. Däremot är jag inte så bra på design.

  SvaraRadera
 2. Du kan väl ta den banner du har på bloggen? Det skulle bli fint.

  SvaraRadera
 3. Många bra tips där! Jag har dock ett litet dilemma. Vill gärna släpa med mig Lilla stjärna av John Ajvide lindqvist för signeringen, men oj va segt det känns.

  Har precis designat visitkort idag, blir lite hemmagjorda sådär eftersom jag beslutade mig för att åka på mässan först igår. Hoppas vi ses i bloggcafét för byte =)

  SvaraRadera
 4. Smart lista, tack för alla tipsen. Jag är där varje år men glömmer liksom varje år hur jobbigt det kan bli :-)

  SvaraRadera
 5. Vilken bra lista med tips! Det gäller att komma förberedd annars kan man lätt bli alldeles överväldigad. Hoppas på en härlig mässa!

  SvaraRadera
 6. Tack för tipsen. Vattenflaska är något jag ska satsa på att ta med mig iår. Påminner om att många montrar endast tar kontanter så se till att ha lite löst så att du slipper bankomatköerna på mässområdet. De är inte att leka med.

  SvaraRadera
 7. Jag brukar ta ut pengar ute vid Korsvägen (hållplatsen) där det faktiskt brukar vara relativt korta köer. Men det beror så klart på vilken tid också. Om man kommer tidigt brukar där vara ganska lugnt. Senare under dagen kan det vara lite längre köer.

  Lyran: Jag funderar faktiskt på att göra visitkort med bannern, om jag nu kan hitta originalbilen. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 8. bra tips, får inte glömma vattenflaskan!

  P.S. Länken till mig fungerar inte, där är nåt extra tecken i slutet

  SvaraRadera
 9. Kul Arina, kan du inte maila mig och ge mig ditt mobilnummer så vi kan nå varandra under mässan? blogg[at]lyran.net

  Tack för länkinfo, nu funkar det :-)

  SvaraRadera
 10. Lyran, vad du är väl förberedd! Du kommer att ha det bra. Vilken fin idé att göra visitkort av sin bloggbanner, det härmar jag nog! Men till Göteborg kommer jag inte i år.
  Hoppas du får jättekul!

  SvaraRadera
 11. Finfin packning. Jag hoppas vi ses!

  SvaraRadera
 12. Lyran, jag kommer att vara på mässan på lördag och söndag. Jag ska hålla utkik efter dig och dina visitkort då!

  SvaraRadera