torsdag 20 maj 2010

Vab, bokbyteri, födelsedag och bloggträff

Jaha, här sitter jag medan ALLA andra är nere på stan och byter böcker. Lilltösen är sjuk och det var min tur att vabba idag. Nåväl, vad är väl ett bokbyte på stan...

Det roliga som ändå händer mig idag är att bloggen fyller två år. Det är lite svårt att förstå hur detta att bara skriva ner vilka böcker man läst kan ha växt till ett intresse som slukar massor av tid. Jag måste erkänna att jag inte ens läste bokbloggar innan jag började blogga, jag var ju fullt sysselsatt med allt som rörde Sims på den tiden. Men, när jag väl började skriva om böcker och hittade andra bloggar var jag fast. Jag hade ju till och med ett mycket tydligt mål med mitt läsande och mitt bloggande vid starten - jag skulle ju läsa alla Nobelpristagarna. Det ska jag fortfarande, men bloggläsandet har onekligen väckt mitt intresse även för annat. Jag läser idag klart mer än för två år sedan och jag läser ofantligt mycket bättre böcker. Inget mer slentrianmässigt läsande av undermålig litteratur, nu vet jag var man hittar bra böcker.

Det absolut roligaste med bloggandet har varit att äntligen träffa människor med ett lika stort intresse för litteratur. I andra sammanhang ses det nog som rätt så extremt (och kanske en smula tröttsamt) att jag ständigt hänvisar till olika romaner när vi diskuterar saker och ting. Dessutom har jag ju en oemotståndlig lust att rekommendera böcker till människor för jämnan, troligen läser de ganska sällan allt jag försökt pracka på dem. Men, de som läser min blogg kommer till och med hit för att de VILL få tips och råd - vilken lycka! En av de roligaste saker jag gjort på bloggen är naturligtvis Jorden Runt-utmaningarna, där jag verkligen fått anstränga mig för att hitta olika sorters böcker från olika världsdelar. Att sedan prata om och läsa vad andra tycks är ett stort nöje för mig.

Åtminstone nästan lika roligt var det att verkligen träffa ett gäng bokbloggare på Bokmässan i höstas. Jag blir ofta lite avundsjuk när jag läser om träffar i Stockholm och Malmö, där inte jag kan vara med. Men, till hösten ses vi väl igen i Göteborg? Fast jag har också undrat om några av er bor i "Mellansverige" och om vi skulle kunna få ihop folk till en träff? Skulle några av er vara intresserade av att t ex träffas en lördag i Örebro?

Slutligen vill jag bara utropa ett Hipp Hipp Hurra för min lilla blogg som blir två år idag!

12 kommentarer:

 1. Grattis på tvåårsdagen!

  Jag läste inte heller så många bokbloggar innan jag själv började bokblogga. Några stycken, men inte alls så många som idag. (Sedan när jag startade bokbloggar.nu blev det såklart ännu fler, haha.)

  SvaraRadera
 2. Grattis, Lyran på blogg-födelsedagen. Din blogg har varit och är en stor inspiration. Hoppas att du får till en bloggträff för mellan-Sverige. (Själv hör jag förstås hemma långt nere i södern...men det är alltid lika trevligt att läsa om bloggare som träffas och diskuterar sina favoritämnen!)

  SvaraRadera
 3. Lyrans noblesser: stort grattis på tvåårsdagen! Inte är den så liten heller. Och dessutom den första bloggen som jag började följa på allvar. Grattis!

  SvaraRadera
 4. Grattis!! Våren tycks vara en tid för bokbloggstartande, Bokbabbel fyller fem(!) imorgon! :D

  SvaraRadera
 5. Grattis på bloggfödelsedagen! Jag är förstås intresserad av en bloggträff någonstans i mellansverige, särskilt som jag liksom du alltid blir lite avundsjuk på alla Stockholmare och andra som träffas och bokbloggspratar.

  SvaraRadera
 6. Grattis! Tänk vad tiden går fort när man har roligt... ;-)

  SvaraRadera
 7. Många gratulationer till världens bästa vattenhål!

  SvaraRadera
 8. Hurra hurra! Det är från start ett nöje att följa din blogg och dina litterära äventyr. Dessutom har jag fått uppleva en bokpratande Lyran irl vilket var en härligt!

  SvaraRadera
 9. Grattis på 2-årsdagen!
  Jag lyckas inte heller byta bok idag. Men tänkte att man istället kan göra lite bookcrossing! Också ett sätt att sprida läsupplevelsen:)

  SvaraRadera
 10. Tack så jättemycket för alla grattis-hälsningar :-)

  SvaraRadera
 11. Grattis, grattis! Håller med om att bloggandet är ett perfekt sätt att hitta andra (nördiga) bokälskare. Tyvärr hänvisar jag fortfarande till böcker till alla runt omkring allt för mycket trots bloggandet...

  SvaraRadera
 12. Jag har nog inte heller direkt slutat att prata om eller tipsa om böcker...

  SvaraRadera