lördag 15 maj 2010

Nya böcker och en tävling

Två fina paket fick jag igår och läslusten är på topp. Chimamanda Ngozi Adichie blev en stor favorit när jag i fjol läste den underbara En halv gul sol, jag hoppas att Lila hibiskus är i samma klass. Romanen handlar om en man som i samhället ses som en av de riktigt goda, men i hemmet är han en tyrann.

I det andra paketet fanns två exemplar av Löwensköldska ringen/Charlotte Löwensköld av Selma Lagerlöf. Detta är en spännande spökhistoria som rymmer mycket humor och kärlek. Ni har väl inte missat att det pågår en tävling på bloggen där man kan vinna en av böckerna?

4 kommentarer:

 1. Jag är verkligen sugen på Lila hibiskus, tyckte ju verkligen om En halv gul sol! Jag är ju iofs lite skeptisk till att läsa "i fel ordning" men här tror jag att är helt ok.......
  Och eftersom jag vann i förra tävlingen (Böll som läses i höst!) så passar jag den här gången! Må nån annan vinna!! :-)

  SvaraRadera
 2. Jag gillar inte heller att läsa "i fel ordning" men gör gärna ett undantag för Adichie :-)

  SvaraRadera
 3. Å jag tyckte verkligen om Lila Hibiskus..

  SvaraRadera
 4. Skönt att höra Elin, nu ser jag än mer fram emot den.

  SvaraRadera