onsdag 12 maj 2010

Indisk mordgåta

Humor, spänning och underliggande allvar är mitt första intryck av De sex misstänkta av Vikas Swarup. Kortfattat handlar romanen om mordet på Vicky Rai, en inflytelserik industrimagnat med ett omfattande syndaregister. Sex mycket olika personer misstänks för mordet, men vem är egentligen mördaren? Jag har läst ett 80-tal sidor och är hittills mycket förtjust. Tempot är rasande snabbt, intrigen är klurig och personbeskrivningarna väcker min nyfikenhet. I romanen får vi lära känna personer från Indiens alla grupper, här finns korrumperade politiker, firade filmstjärnor och fattig stambefolkning. Ett typiskt indiskt, mustigt och myllrande persongalleri har jag hittills stött på i denna sträckläsare. Boken första meningar: Alla dödsfall är inte jämlika. Det finns ett kastsystem även när det gäller mord. Lockande, eller hur?

6 kommentarer:

 1. Det där lät intressant!

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag riktigt intresserad, måste genast se om den här boken finns på mitt bibliotek.....
  Har ju nyss läst Lahiri så jag är lite kvar i Indien fortfarande.....tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Både den och Slumdog finns så nu blir det en beställning på bibblan. Dessutom äger jag filmen så jag kan se hur den matchar boken sen!

  SvaraRadera
 4. Hoppas att fler läser så vi kan jämföra upplevelser :-)

  SvaraRadera
 5. Jag har nu läst drygt halva boken och är fortfarande mycket förtjust i den :-)

  SvaraRadera