måndag 7 december 2009

Missad Nobelföreläsning

Jag missade Herta Müllers Nobelföreläsning, och jag kan inte hitta den på SVT Play! Det kan väl inte vara möjligt, visst måste det väl gå att få se den? Jag har försökt trösta mig genom att läsa Nobelföreläsningen och en mycket fin artikel om Herta Müller i SvD, men jag vill faktiskt se hennes föreläsning. Denna kvinna är så oerhört intressant att både lyssna och titta på.

Jag har fortfarande bara läst Hjärtdjur av årets Nobelpristagare, men jag vill gärna läsa något mer av henne. Mest intresserad är jag av att läsa Hertas debutroman och barndomsskildring Flackland, men denna har jag inte hittat något nytryck av.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag vet inte om SVT kommer att visa den, men det kommer att finnas en video på Nobelprize.org

  Maria

  SvaraRadera
 2. Förutom att Herta Müllers föreläsning som sagt kommer finnas tillgänglig på nobelprize.org ska den även sändas i repris i SVT 1 på juldagen klockan 11.30.

  Annika

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket för info, båda två :-)

  SvaraRadera
 4. Du har säkert redan sett det, men de flesta nättidningar har också länkar till hela nobeltalet, om man vill läsa före och efter:

  Här t ex dn:

  http://www.dn.se/dnbok/herta-muller-varje-ord-vet-nagot-om-den-onda-cirkeln-1.1009290

  SvaraRadera