måndag 16 november 2009

Tematrio - Astrid

Under veckan som gick fick Olof och Lena Landström årets Astrid Lindgrenpris, som delas ut varje år av Rabén & Sjögren. Det är för övrigt mycket Astrid Lindgren hemma hos oss nu. Vi har läst en del bilderböcker, börjar närma oss kapitelböckerna och ser en hel del på film.

Berätta om tre böcker/serier/figurer/filmer ur Astrid Lindgrens värld som ni tycker extra mycket om.

1. Lotta på Bråkmakargatan är en favorit hos både dottern och mig. Lotta är så lagom besvärlig och finurlig att man genast faller för hennes charm. Min lilla dotter är övertygad om att hon kan nästan allt - precis som Lotta.

2. Saltkråkan är hela familjens Astrid-favorit när det gäller film och TV-serie. Den kaxiga Tjorven, den djurälskande Pelle och den underbare klanten Melker tröttnar man aldrig på.

3. Mio, min Mio är Astrids finaste och sorgligaste berättelse. Boken handlar om den nioårige, föräldralöse Bo Vilhelm Olsson och hans längtan efter en familj. Berättelsen är mycket spännande eftersom Bosse hamnar i Landet i fjärran och får i uppdrag att bekämpa den onde riddar Kato.


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

16 kommentarer:

 1. Här är min tematrio: http://evaswedenmark.blogspot.com
  /2009/11/mina-astridfavoriter-i-lyrans
  -tematrio.html

  SvaraRadera
 2. Så härligt att sitta här och bli sentimental en måndag förmiddag... Nu är jag klar. :-)

  SvaraRadera
 3. Jag hade också Lotta som favorit när jag var mindre. Jag såg filmen på bio och tyckte att den var jättebra. :) Saltkråkan är också fantastisk. Det är en sådan där mysserie, som jag ser nästan varje år när den sänds på TV. Den är lite extra kul för mig, som är uppvuxen i skärgården och kan känna igen inspelningsplatserna. :)

  SvaraRadera
 4. Ja visst är det härligt att få komma ihåg alla dessa härliga böcker... att få göra en nostalgitripp... tack för det Lyran! Jag har valt mina favoriter (det var svårt).

  SvaraRadera
 5. Tack, det här temat gjorde mig på riktigt bra humör!

  SvaraRadera
 6. Nu finns mina tre favoriter i bloggen. Lotta är en av dem!

  SvaraRadera
 7. färdigt! Vi hade inga samma även om Lotta var en bubblare :)

  SvaraRadera
 8. Jag förutspår att deltagandet tematrion kommer slå alla tidigare rekord med detta tema ;-)

  Här är mitt bidrag!

  http://ombockersomjaghunnitlasa.blogspot.com/2009/11/alskade-alskade-astrid.html

  SvaraRadera
 9. Nu är min tematrio också uppe. Svårt eftersom det finns så mycket böcker men roligt eftersom de är så bra! Jag fokuserade mina tre val på Astrid Lindgrens noveller och korta berättelser.

  http://kerstinydrefors.blogg.se/2009/november/tematrio-om-astrid.html

  SvaraRadera
 10. Jag är med, fast jag vände lite på det hela... :
  http://bokstavlarna.wordpress.com/2009/11/17/astrids-mest-hatade/

  SvaraRadera
 11. Her har du mine favoritter:

  http://mette-mor.blogspot.com/2009/11/tematrio-astrid-lindgren.html

  Jeg har alltid syntes at Pippi og Emil har vært litt overkill, liksom. Men svarthvitt tv-filmene om Tjorven på Saltkråkan er fryktelig søte. :-)

  SvaraRadera
 12. Nu finns min "Astrid-trea" på min blogg.

  SvaraRadera
 13. Här är mina tre Ronja Rövardotter, Madicken och Allra käraste syster:
  http://textapp.blogspot.com/2009/11/tematrio-astrid.html

  SvaraRadera