fredag 13 november 2009

Bu och Bä

Grattis Olof och Lena Landström, som får årets Astrid Lindgrenpris, för "förtjänstfullt författarskap inom barn- och ungdomslitteraturen". Priset delas ut av Rabén & Sjögren och består av ära och 50 000 kr.

Dottern och jag tycker att paret verkligen förtjänar priset, vi är mycket förtjusta i deras böcker om Bu och Bä. I vår favoritbok Bu och Bä i städtagen handlar berättelsen, som titeln antyder, om städning. Med stor iver griper sig Bu och Bä an smutsen i hemmet, men det visar sig vara svårare än man kan tro att få rent. De små fåren är roliga i all sin naivitet och berättelserna är dråpliga.

3 kommentarer:

 1. Ja, visst är det kul med det här priset!! Vi gillar också städtagen härhemma, men roligast är det nog när de "får besök" av en katt. Den kan vi läsa hur många gånger som helst!

  SvaraRadera
 2. Jeg er enig. Lena og Olof Landström fortjener heder og penger for de alldeles herlige bøkene om Bø og Bæ, som de heter i Norge. Det er Det Norske Samlaget som gir ut denne serien i Norge: http://www.samlaget.no/serie.cfm?id=159

  SvaraRadera
 3. Besöket av katten har vi inte läst och nu är nog dottern lite för stor.

  Det låter gulligt med Bø og Bæ :-)

  SvaraRadera