söndag 29 november 2009

Adventsprat

Nu är det julpyntat och någorlunda städat. Barnet är fotograferat framför julkrubban, julkorten och kalendrarna till farmor och mormor är beställda. De flesta julklapparna är inhandlade, nu är det nästan bara familjepresenten Wii som ska forslas hem. Julen är välkommen.

Men, kanske skulle jag ändå göra en liten beställning på Bokus innan jul. Jag skulle gärna vilja läsa Petter och Lottas jul för dottern i år, och i ärlighetens namn finns det några små böcker jag skulle vilja ha själv också. De vilda detektiverna, Utrop och Tiden det tar är exempel på sådant jag har stor lust att klämma in i bokhyllan. Ja, det får nog bli ett litet inköp till i år. Just det, jag tänker ju vara med i Bokmanias mytiska utmaning, då måste jag nog köpa en bok till. Jag är mest nyfiken på Penelopiaden av Margaret Atwood, den får jag nog lägga ner i kundvagnen.

Vi läser mycket om julen just nu. Dottern, som är fyra år, går verkligen och väntar. Nu känner hon också igen rutinerna och vill vara med om allt. Och hon vill prata om allt som sker i de böcker vi läser. Mamma Mu och Kråkans jul, Jul i Bullerbyn och Kajsa Kavat hjälper mormor hinner knappt svalna mellan läsningarna.

Jag har tänkt läsa en del med jultema själv, men just nu väntar Blindheten, Pengar, Mjölk och kol och Sju stenar till den otrogna hustrun otåligt på sin tur. Jag hoppas kunna läsa mycket i jul, har planerat att vara ledig tre veckor.

Hur går det med era julförberedelser? Har ni skrivit färdigt era önskelistor?

7 kommentarer:

 1. Själv är jag på väg till Sverige om två veckor, det kliar i fingrarna... så för min del blir det blir inga julförberedelser förrän till lucia.

  SvaraRadera
 2. Adventsljusstaken är framplockad, men jag har inte hunnit tända första ljuset. Hm, kan man göra det på en måndag??

  SvaraRadera
 3. Jag plitar på en önskelista, det gör jag. Men problemet är att jag blir så sugen på att läsa alla böcker jag skriver upp på den listan pronto, att jag snarare klickar hem böckerna från Adlibris i stället för att skicka över listan till sambon. Jag får nog helt enkelt bara en flaska sherry i julklapp.

  Petter och Lottas jul är fin, förresten! Jag är lite sugen på Olles skidfärd till dottern, men har hittills bara införskaffat Putte i blåbärsskogen (jag är lite ur led med tiden).

  För övrigt är jag grymt imponerad av någon som har julpyntat, julstädat och köpt alla julklapparna till första advent. Och dessutom fotograferat sitt barn och beställt julkort och julkalendrar. På allvar imponerad alltså. Men vad ska du göra resten av advent? Dricka glögg framför brasan och sjunga julsånger?

  SvaraRadera
 4. Hoppas här är extra fint när du kommer hem red Fox.

  Det går väl bra cecber, men du har ju flera timmar på dig i kväll :-)

  Jag är rätt så impad själv Vixxan, men i ärlighetens namn har jag bara städat lite med vänsterhanden. Och jag byter ju inte gardiner och sådant trist. Fast allt julpynt utom granen är framme, vi kör fram rubbet till första advent för annars kommer det inte fram innan jul. Jag ska läsa och glögga hade jag tänkt, ja :-)

  SvaraRadera
 5. Lyran: *skratt* "byter inte gardiner". Vi _har_ bara gardiner i ett rum härhemma hos oss (och nej, de har jag inte planer på att byta innan jul heller). Jag förstår annars inställningen att om saker och ting inte kommer fram nu, så blir det inte av. Det brukar jag ofta tänka på 23 december ;-)

  (Nu ska jag se om det inte finns lite glögg i något skåp härhemma. Jag är säker på att vi aldrig kom oss för med att dricka upp det sista i flaskan förra året.)

  SvaraRadera
 6. Julgardiner är uppsatta, samt adventsstjärnorna, adventsljusstaken står på köksbordet och jag tände första ljuset när jag åt frukost, och i fredags bakade jag lussekatter.

  Idag har jag varit hos mamma som alltid slår på stort första advent och klär granen m.m., så jag känner mig faktiskt lite övermätt på jul (och lussekatter) just för tillfället. Förhoppningsvis går det över till imorgon.

  SvaraRadera
 7. Står sig verkligen granen fram till jul hos din mamma? Vår barrar alltid efter ett par dagar :-) När ska du berätta mer om din kommande utmaning?

  SvaraRadera