fredag 5 juni 2009

Public service TV

"Det finns ingen räkning jag betalar hellre än tv-avgiften. Public service är en garant för att någon försöker berätta något för mig utan att samtidigt förvandla mig till konsument."

Detta skriver Stefan Eklund i SvD och detta håller jag till fullo med om. Medlen till Public service TV höjs och kvalitet ska genomsyra nyhetsförmedling, utrikesrapportering, kulturbevakning och drama. Det låter ju lovande.

Däremot tycker jag att folk borde gå man ur huse och protestera mot att allt mer sportbevakning läggs på betalkanaler. Alla svenskar ska kunna ha möjlighet att se Tre Kronor utan att köpa extra kanaler eller "TV-biljetter".

3 kommentarer:

 1. Heh, jag och min sambo (vi anser båda att sport är en styggelse) gnäller istället över alla dessa sportevenemang som visas på "vanlig" tv... nu i sommar går det ju till exempel inte att se på 4:an eftersom det skulle vara nån form av minigolf-turnering* hela sommaren.

  *Vi kallar all sport minigolf eftersom vi inte ids hålla reda på om det är fotboll, hockey, friidrott eller whatnot som visas.

  SvaraRadera
 2. Jag är ännu io chock efter att ha läst denna fasansfulla kommentar. Minigolf!

  Hehe, jag tycker faktiskt att det vore bra med en separat sportkanal, tillgänglig för alla, men möjligen frivillig att titta på.

  SvaraRadera
 3. Ja, en separat sportkanal som ingår i basutbudet vore helt klart att föredra... då vet man ju vad man ska undvika iallafall. ;)

  Men allvarligt talat, vad var det för evenemang nu i sommar? Fotbolls-EM?

  SvaraRadera