onsdag 3 juni 2009

Hallå resenärer

Har ni hängt med till Mellanöstern? Vilka böcker har ni valt? Berätta, jag är nyfiken!

Jag hade ju sedan tidigare läst Kvinnan i Jerusalem av Yehoshua och funderar på att läsa en annan roman av författaren, Den befriade bruden. Samtidigt har jag god lust att läsa En berättelse om kärlek och mörker av Amos Oz. Den uppmärksamme har kanske noterat att jag också läste Suad Amirys Sharon och min svärmor redan förra månaden. Recension kommer snart. Jag började faktiskt även lyssna på Tusen strålande solar, men blev inte så värst förtjust i den. Eftersom jag har mycket oläst har jag slutat läsa det som inte tämligen omgående attraherar mig, hoppas att någon av er andra uppskattar och skriver om boken i stället.

Det finns mycket att läsa i Mellanöstern. Jag är t ex nyfiken på Salim Barakat, men har läst någonstans att hans texter är komplicerade. Vad tycker ni? Senaste numret av Karavan har så klart inspirerat mig att läsa turkiskt, vi får väl se vad som hinns med. Jag är också sugen på att läsa Att läsa Lolita i Teheran, men jag undrar om den kanske blir ännu bättre om jag läser Lolita först.

32 kommentarer:

 1. Jag har valt Sharon och min svärmor. Jag väntar på att den ska dimpa ner på min dörrmatta snart. Den fanns inte på biblan så jag fick beställa den från Talboks- och punktskriftsbiblioteket.

  Tusen strålande solar har jag läst och skrivit om på bloggen tidigare. Jag tycker oerhört mycket om den, fast jag tyckte ännu mer om Flyga drake.

  SvaraRadera
 2. Hejsan Mikaela, hoppas det är OK med nyfikna frågor. Hurpass omfattande är din synnedsättning? Hur läser du min blogg?

  SvaraRadera
 3. Hej
  Lolita i Teheran är fantastisk eler strålande som Inga-Lill Mossander brukar säga.
  Jag är också något synskadad men din blogg går bra att läsa värre är det när bakgrunden har mörk färg då flyter text och bakgrund ihop.

  SvaraRadera
 4. Fortsätt med Tusen Strålande solar. Den är bra! Men inte lika bra som Flyga drake. Det är dock lite trist att läsa böcker som "alla" pratar om. Förväntningarna blir skyhöga och ibland uppskattar man inte boken så mycket som man skulle ha gjort om man själv hade upptäckt den...

  Intressant blogg du har!

  SvaraRadera
 5. Väntar på Bokuspaket med Sharon och min svärnor i. Köar också på Kvinnan i Jerusalem på biblioteket. Tusen strålande solar är läst och några rader om den kommer snart! Tyckte att den var ännu bättre än Flyga Drake så jag tycker definitivt att du ska fortsätta!

  SvaraRadera
 6. Jag kör på "Tusen strålande solar". Har precis varit på bokcirkel med mina kollegor där vi har läst "Hjärtdjur". Den fick blandade recensioner där. Från medel till "orkade bara de första tjugo sidorna".

  SvaraRadera
 7. Jag ska försöka mig på Sharon och min svärmor, tror jag. Men jag hade kollat dåligt och trodde att det var Asien som stod på tur, så nu får jag ställa om läsadet lite! :-)

  SvaraRadera
 8. Jag har valt "Kvinnan från Jerusalem". Jag kände inte igen någon av titlarna men omslaget såg intressant ut. Så kan man också välja :0)

  Jag har dock inte börjat läsa ännu, min bokcirkel har gjort en avstickare till Indien så jag får komma hem därifrån först. Men innan juni månad är slut så skall det väl vara fixat.

  SvaraRadera
 9. Jag får kanske ge "Tusen strålande solar" en ny chans vid tillfälle. Kul att se att ni valt så olika.

  Amanda, jag har också jättesvårt att läsa bloggar med mörk bakgrund. Kul att min är "lättläst".

  SvaraRadera
 10. Jag har valt Sharon och min Svärmor (fast på engelska)- jag har redan läst "Kvinnan i Jerusalem"och också "Tusen strålande solar" (tyckte mycket om båda böckerna). Barakat har jag kikat lite på och avvaktar- det såg inte alldeles "enkelt" ut- men jag vill verkligen göra ett försök. Precis som du har jag fått mycket inspiration av tidskriften "Karavan"!

  SvaraRadera
 11. Jeg skal lese Sharon og min svigermor. Høres morsom, interessant og flott ut.

  SvaraRadera
 12. Du behöver inte alls läsa Lolita föra Att läsa..., det räcker att du vet att den handlar om om 12-årig flicka och en vuxen man. Och det visste du nog sen förut. :-)

  SvaraRadera
 13. Och smileyn syftar på dina av mig antagna förkunskaper, inte ämnet i sig... :-(

  SvaraRadera
 14. Jag förstod nästan det Snowflake :-) en eller två böcker om Lolita ska bli läst.

  Jag väntar lite med Barakat, måste nog mogna lite till först :-D

  SvaraRadera
 15. Jag har Tusen strålande solar och Kvinnan i Jerusalem hemma. Den senare tror jag passar mig bäst. Fast det blir nog en avstickare först med Lahiris nya innan jag beger mig till Mellanöstern.

  Ett Müllersällskap, som du Lyran skrev i en kommentar hos mig, är ju en fantastisk idé... Måste finnas massor att prata om!

  I Karavan står om Den mirakulöse mandarin - en helt fantastisk roman om någon känner en dragning till Istanbul/Geneve!

  SvaraRadera
 16. Jag har redan läst Tusen strålande solar och Kvinnan i Jerusalem, mycket bra båda två. Sharon.....har jag lånat och tänkte också hinna läsa faktiskt.....

  en liten tipslänk med anledning av den resa vi nyss lämnat
  http://tidningenkulturen.se/index.php/kritik-mainmenu-52/teater-mainmenu-128/4519

  SvaraRadera
 17. Müllersällskap? Varför inte. Jag vill gärna få en anledning att läsa mer av henne....

  SvaraRadera
 18. Kvinnan i Jerusalem blir mitt val, har redan lånat den. Tycker också du ska fortsätta med Tusen strålande solar.

  SvaraRadera
 19. Jag har skrivit om Tusen strålande solar här:
  http://ylvarosen.blogspot.com/search?q=tusen+solar

  Jag har inte hoppat på mellanösterntemat för jag har också så mycket annat att läsa.

  SvaraRadera
 20. Min ambition är att läsa alla tre eftersom jag i det här fallet inte läst någon av böckerna tidigare och inte klarade av att välja, vi får väl se vad jag mäktar med.

  SvaraRadera
 21. Om du vill börja nosa på Barakat så kan jag rekommendera romanen Fjädrarna. Mycket fascinerande och märklig bok, och inte alls särskilt svårläst.

  SvaraRadera
 22. Tack så mycket Freumbichler, jag noterar titeln.

  SvaraRadera
 23. Eg har gitt opp å lese ferdig Tusen strålende soler, og skal ut og leite etter ei anna Midtausten-bok. Eg har skrive litt om kvifor eg ikkje orka å lese boka ferdig http://boklesebloggen.blogspot.com/2009/06/bker-eg-har-gitt-opp.html

  SvaraRadera
 24. Hej! För mig blir det Tusen strålande solar.
  Jag läset ut En dag i I.D.'s liv för någon dag så jag postar en kommentar på rätt ställe så hittar du den recensionen sen. Hjärtdjur står också i bokhyllan men jag hann inte allt vad jag tänkte i maj :-)

  SvaraRadera
 25. Hej Lyran!
  Jag har faktiskt läst alla tre böckerna, blev så nyfiken.
  Jag har lagt länkar till mina reflektioner både på min boksida http://hem.passagen.se/hno0222/litt/bocker2.htm och på min jordenruntsida
  http://hem.passagen.se/hno0222/litt/jordenruntlitteratur.htm. Är lite svårt att veta var man ska lämna sina länkar till det man har läst...men jag gör det här så länge......

  SvaraRadera
 26. Tycker absolut att du ska läsa Lolita! Jag betraktar alla böcker/filmer ur en annorlunda synvinkel sedan jag läst "råmaterialet" :-)
  För min del blev det lite brådis med läsningen för juni. Ville egentligen läsa Kvinnan i Jerusalem men kommer inte att hinna fram i reservationskön. Tusen strålande solar var också utlånad, så därför föll min lott till slut på Flyga drake. Hoppas att den också få rymmas inom jorden runt resan. Det är ju trots allt samma författare. Jag brukar ha lite svårt för böcker som toppat topplistorna, men den här visade sig vara riktigt ok. Ska strax publicera mitt inlägg om den.

  SvaraRadera
 27. Självklart kan man läsa en annan bok i stället Amoroso.

  Jag har läst dina intressanta inlägg och lagt till länkarna i det kommande samlingsinlägget, H alias violen. Kul att du gillade Yehoshua.

  SvaraRadera
 28. Jag har nu läst och skrivit om Kvinnan i Jerusalem här: http://cecber.blogspot.com/2009/06/last-yehoshua-abraham-b-kvinnan-i.html

  SvaraRadera
 29. Jag tar en lite annorlunda väg genom mellanöstern än ni andra. Tusen strålande solar läste jag förra året, och de andra två böckerna har jag inte kunnat få tag på på något enkelt och billigt sätt. Jag ska dock försöka få läst någon av de andra böcker från mellanöstern som jag har tillgängliga. Exakt vad det blir får vi se innan månaden är slut!

  SvaraRadera
 30. http://lillao.blogg.se/2009/june/stralande-bok-om-starka-kvinnor.html

  Ett ınlagg om Tusen stralande solar!

  SvaraRadera
 31. Juni börjar ta slut och jag har skrivit ett sammanfattande blogginlägg om resan genom Mellanöstern.

  SvaraRadera
 32. Precis som Paula här ovanför har jag skrivit en sammanfattning om Mitt mellanöstern.

  SvaraRadera