fredag 5 juni 2009

Grattis Danmark

Grattis Danmark! Grattis på nationaldagen. Jag har hittat många svenska och norska bokbloggare. Men, visst finns det väl många fina danska bokbloggar i etern också? Hör av er så vi får gå på grannbesök. Åtminstone jag skulle behöva lära mer om dansk litteratur, i min bokhylla finns bara en handfull danska författare.

10 kommentarer:

 1. Bra, Lyran! Hoppas du får många svar. Jag önskar nämligen att snart få tid att läsa mer danskt (och norskt), kanske på originalspråk? Fast det får bli efter Jorden runt, nu sticker jag till Mellanöstern ett tag.

  SvaraRadera
 2. Betyder det att det blir en dansk tematrio nästa vecka, så att man behöver inventera bokhyllan hemma i helgen?

  SvaraRadera
 3. Hyssh, Vixxtoria, avslöja inget i förväg... ;-D

  SvaraRadera
 4. Jag ville ju mest veta om jag skulle skriva lite om dnaska böcker idag eller inte. Så många danskar kan jag inte komma på, och om jag slösar borta alla redan nu har jag antagligen inga kvar till nsäta vecka ;-)

  SvaraRadera
 5. Då tycker jag du ska vara lite sparsam med dem...

  SvaraRadera
 6. Jag insåg igår, när jag såg kulturnyheterna, att min danska favoritförfattare Hanne Vibeke Holst kommit med den tredje delen i Kronprinsessan-triologin! Grattis Danmark, och grattis till oss som får läsa den! =)

  SvaraRadera
 7. Sant, norska bokbloggar poppar upp här och där, men var är de danska? De måste ju finnas??

  SvaraRadera
 8. Tyvärr har inte en enda dansk blogg hittat hit, vi få väl fortsätta att söka efter dem.

  SvaraRadera
 9. Jag har har en dansk bokblogg i min blogglista! En mycket fin sådan också! http://sorensbogblog.blogspot.com/

  Jag har lite danskt i kanten på min blogg också- som kanske kan ge lite inspiration- mer finns så klart säkert att hitta. Jag hoppas att vi kan få ett givande nordiskt utbyte här på våra bloggar! Jag är redan så glad för de norska bloggarna som ger så otroligt myckten läs-inspirarion.

  SvaraRadera
 10. Ja, jag är också glad över utbytet med norska bloggare och skulle gärna vilja ha samma med de danska. Ska kolla din länk :-)

  SvaraRadera