onsdag 17 december 2008

Bok.nu-tips

Den eminenta sidan Bok.nu har gett mig lite skräddasydda lästips, som jag blivit riktigt intresserad av. Godnatt Mister Tom och En liten kärlekssång av Michelle Magorian och Den stängda boken av Jette A Kaarsbøl är böcker som plockats fram för att passa just mig. Det flesta andra böcker som rekommenderas känner jag bättre till, men dessa är relativt okända för mig. Jag kommer dock ihåg att jag i somras funderade på att Tradera till mig Den stängda boken, men det blev aldrig av. Någon som läst böckerna och har lust att berätta lite?

7 kommentarer:

 1. Jag läste båda böckerna av Magorian när jag gick i mellan-högstadiet, Godnatt Mister Tom är fantastisk, den läste jag om senare fast det är länge sedan nu. En liten kärlekssång var också bra om än inte lika fantastisk som den förstnämnda, vill jag minnas. Godnatt... ska jag nog ta och beställa hem, nu när jag blivit påmind. En barnklassiker, skulle jag vilja säga. ;)En som man vill ha i bokhyllan.

  SvaraRadera
 2. Oh, vilken upplevelse du har framför dig! Godnatt Mister Tom var en ungdomsfavorit och En liten kärlekssång läser jag fortfarande om då och då! Läs genast!

  SvaraRadera
 3. Jag har lagt till Magorian på min önskelista hos Bokus :-) Jag har ju en viss förkärlek för barnklassiker :-)

  SvaraRadera
 4. Måste bara hålla med tidigare kommenterare - du har en rejäl läsupplevelse framför dig. Michelle Magorian var min absoluta favoritförfattare när jag var liten/yngre. Vill även tipsa om hennes tredje bok, Hemlängtan, som nog är min favorit. Den handlar om en tjej som bodde i USA under kriget (som barnen från Finland gjorde här) och hur det är för henne att återvända till sin familj som hon knappt kommer ihåg och ett kallt och gammaldags England med helt andra värderingar än de hon vuxit upp med i USA. Jättebra:

  SvaraRadera
 5. Jaa, även jag läste Magorian som yngre och det var böcker som öppnade världar... Väldigt starka läsupplevelser för mig, speciellt Godnatt Mister Tom. Minns att läsningen av just den boken började som ett tvång från skolan, men jag fastnade direkt och läste girigt nätterna igenom för att dagen efter gå till skolan med inte så lite sömniga ögon. Ännu en milstolpe i min läsning helt klart.

  SvaraRadera
 6. Åh, "Godnatt Mister Tom"... det är en av mina nostalgiböcker som jag läser om regelbundet (ganska länge, flera månader faktiskt, var det min kvällslektyr som jag läste i lite här och lite där - fast jag hoppar alltid över kapitlet där Willie åker hem till sin mamma...)

  SvaraRadera
 7. Japp, detta har jag tydligen missat. Och när jag ser utgivningsår förstår jag varför, jag var ju ganska vuxen då böckerna kom. Så härligt att se fram mot nya bokbeställningar :-)

  SvaraRadera