torsdag 18 september 2008

En liten bokbeställning

Idag kunde jag inte längre avstå från bokshopping. Antalet böcker på önskelistan nådde nya höjder och jag kände mig nödsakad att göra en liten beställning. Lilla dottern fick fyra böcker, som jag kommer att berätta mer om senare. Själv beställde jag främst böcker av de svenska klassiska kvinnoförfattarna jag roat mig med att läsa och skriva om på senare tid. Sålunda införskaffades Pennskaftet av Elin Wägner, Fru Marianne och Pengar av Victoria Bendictsson, Rosen på Tistelön av Emilie Flygare-Carlén, Fröknarna von Pahlen 1-7 av Agnes von Krusenstjerna och Illusionerna av Sophie von Knorring.

Dessutom blev lusten att även införskaffa några andra böcker mig övermäktig. Ner i kundvagnen slank även Mrs Dalloway av Virginia Woolf, Midnattsbarnen av Salman Rushdie och Martin Bircks ungdom av Hjalmar Söderberg. Nu har jag så många nya böcker att min bokhylla kvider och bågnar. Jag ska sortera lite och försöka reducera antalet på något sätt... eller så köper jag kanske en bokhylla till :-)

7 kommentarer:

 1. Vilka vackra böcker! Härligt med så stora beställningar, tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Ja det kändes allt lite lyxigt att köpa såpass många nya böcker. Jag hade traderat med god förtjänst :-)

  SvaraRadera
 3. Åh, köpa böcker - VAD ROLIGT! Jag saknar! En ny bokhylla låter som en bra idé, även om det inte är så dumt med en liten sortering och reducering då och då.

  SvaraRadera
 4. Jag har tittat om och om igen, men mer än 4-5 böcker tycks inte gå att rensa ur min bokhylla. Jag måste nog allvarligt överväga inköp/byte av bokhyllor.

  Lite deppig blev jag dock när jag gjorde beställningen på Bokus. Jag hade haft Stig Dagermans "Vårt behov av tröst" liggande i min önskelista, men när jag nu skulle beställa den var den borttagen ur sortimentet :-(

  SvaraRadera
 5. "Fröknarna von Pahlen"-böckerna är så fina, så fina... så fina att jag hade kunnat köpa dem även om jag inte velat läsa dem! Fast nu vill jag det.

  Och apropå Dagermans bok: kolla på Bokbörsen! Där kan man hitta det mesta.

  SvaraRadera
 6. Japp, Bokbörsen eller antivariat.net kan jag nog hitta den på :-) Där brukar jag hitta det mesta jag vill ha.

  SvaraRadera