fredag 8 augusti 2008

Tema: Kina - fler inköp

Snacka om ketchup-effekt! Efter att nästan inte ha köpt böcker alls under ett par år, har proppen gått ur. Jag har nu fått hem två paket från Bokus, ytterligare ett är på väg och jag kommer att beställa lite mer om några veckor. Men jag köper nästan bara pocket, jag traderar CD-böcker och jag lånar på bibliotek också. Då är det väl OK? Jag vill inte återfalla i ett överdrivet bokköpande... Här är i alla fall lite nya böcker med Kina-tema som jag inte kunde motstå.

7 kommentarer:

 1. Det blir spännande att så småningom kanske få läsa vad du tycker om Nudelbagaren. Starka berättelser.

  SvaraRadera
 2. Ja, jag har sett att bl a du bloggat om den. Men jag har bara läst lite av det som skrivits för att inte råka stöta på spoilers. Jag är inte van att läsa noveller så det ska bli spännande.

  SvaraRadera
 3. Nu förstår jag inte... Överdrivet bokköpande, vad betyder det? Finns det ens? Kan det vara grammatiskt korrekt att änvända det adjektivet (?) om det substantivet?

  Snälla förklara!

  :)

  SvaraRadera
 4. Ack ack, ja visst låter det fel. Men du förstår jag har blivit lite miljö-nördig och anti konsumtionshysteri på gamla dar, så jag begränsar t o m bokköp. Det är naturligtvis det som är svårast att begränsa. Men, jag tycker också att det är tråkigt för böckerna att bara bli uppskattade och lästa av en person. Så jag begagnar mig av bibliotekslån och BookCrossing för att i viss mån kompensera mitt ägandebegär :-)

  SvaraRadera
 5. Ja, Nudelbagaren finns i min "att läsa-hög också.
  Inte kan man väl köpa för mycket böcker? Det är ju en motsägelse i sig.

  SvaraRadera
 6. Jag förstår Din tanke, är inte alldeles överförtjust i dagens konsumtionsbeteende jag heller (shopping som hobby), men böcker och glass är laster jag har svårt att göra avkall på. BookCrossing är ett perfekt sätt att miljövärna på, själv dövar jag mitt dåliga samvete med att handla böcker på antikvariat, ofta kläder second hand, ekologisk mat och miljöfrakt om jag beställer böcker från AdLibris.

  SvaraRadera
 7. Det där med miljöfrakt lät intressant, det ska jag kolla. Jag brukar alltid handla på Bokus, men vet inte om de har ngt miljövänligt alternativ.

  SvaraRadera