tisdag 12 augusti 2008

Nytt bokpaket

Idag fick jag paket - igen! Jag håller glatt La Bibliofille ansvarig för detta köp. Dels närmast suggererade hon mig (och andra oskyldiga offer) att shoppa loss, dels är valet av böcker starkt påverkat av hennes lyriska beskrivningar av sagda böckers innehåll.

Nåja, en del av böckerna har jag nog självmant valt. Huset vid Flon tyckte jag verkade intressant, Anne Tyler är en av mina favoritförfattare och Gregorius blev jag nyfiken på direkt jag läst ut Doktor Glas. Serien om Alberte påmindes jag om hos Böcker med mera. Jag kommer ihåg att jag läst serien för länge sedan, minnet av handlingen har försvunnit, det som återstår är en varm skön känsla.


8 kommentarer:

 1. Wow! Det är en underbar känsla, inte lik någon annan, att få hem ett så digert bokpaket!

  Oates har jag aldrig läst, men är sugen både på Svart flicka... och Blonde. Har du läst den? Bengt Ohlsson har jag heller inte läst, men har Hennes mjukaste röst av honom fortfarande på kö att läsas, i muij bokhylla.

  SvaraRadera
 2. Hehe, det kanske är läge att byta karriär? "La Bibliofille - Djävulens advokat"?

  Hoppas Du blir nöjd med de böcker jag indirekt lurat på Dig!

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst ngt av Oates än så länge. Inte heller ngt av Bengt Ohlsson. Tyckte det var dags nu.

  la B, se åtminstone till att få provisionsbaserad lön :-) Tyvärr får jag nog ändå lov att låna Perec på bibblan. Texten i pocketen är så yttepytte liten att jag inte kommer att kunna läsa den. Det var skönt förr i världen när jag var närsynt...

  SvaraRadera
 4. Härlig bokhög! :) Anne Tyler är en författare jag inte läst ännu... Någon särskild bok av henne du kan rekommendera?

  SvaraRadera
 5. "Och vad hör du hemma?" har jag precis beställt också, det ska bli roligt att se vad vi båda tycker om den =).

  SvaraRadera
 6. Den senaste jag läste var "Ett amatöräktenskap" Erika, och den var riktigt bra!

  Kul Martina :-)

  SvaraRadera
 7. Nasbokovs Lolita är ngt som i alla fall "förändrat" mitt läsande, eller sätt att se på saker och ting, vare sig det gäller böcker film eller annat. Känns som om jag fått en klassisk Lolita i många huvudpersoner sedan dess :-)

  SvaraRadera
 8. Ja, jag har förstått att man definitivt blir påverkad av boken Lolita -- på olika sätt.

  SvaraRadera